r
Nosalty Logó

Szilveszteri virslis-sajtos tésztakoszorú

Ammerländer
Szilveszteri virslis-sajtos tésztakoszorú
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

553
Kalória
19.5g
Fehérje
27.5g
Szénhidrát
40.6g
Zsír
97.2g
Víz
126.2g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
2.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Összesen 553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tésztakoszorú

Paradicsomos mártogató

Összesen 260 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1373 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 553 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    325.1 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1009 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11115.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2993 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1882 mg
  • Nátrium
    5844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    220.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    777.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    146 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1301 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1569 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1491 micro
Összesen 4426 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    646 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

Tésztakoszorú

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C fokra.
  2. A sajtot és a virsliket egyforma nagyságú kis falatokra vágjuk.
  3. A leveles tésztánkat is egyforma nagyságú kis téglalapokra vágjuk, összesen 32 lapocskát kell kapnunk. Két csomag tésztánk van, szóval 16-16 téglalap/csomag.
  4. Miután ezzel megvagyunk, egyesével megkenjük a lapokat egy kevés mustárral, majd mehet rá egy szelet sajt és egy darab virsli. Bebugyoláljuk, majd a videóban látható módon egy kiolajozott 24 cm-es tortaformába körkörösen elhelyezzük őket. Mindezek előtt a forma közepébe illesztünk egy olajjal megkent kis hőállótálkát. Ebbe kerül majd a paradicsomszósz.
  5. Miután a tésztákat elrendezgettük, az egészet megkenjük felvert tojássárgájával, majd megszórjuk resztelt sajttal, és egy kevés sóval és borssal.
  6. 170°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1 óra alatt aranybarnára sütjük. Az utolsó 15 percnél akár le is vehetjük a formát, és úgy is süthetjük egy kicsit.
  7. Amíg a koszorú sül, addig elkészítjük a paradicsomszószt.

Paradicsomos mártogató

  1. Egy gyorsforralóban olívaolajon lepirítjuk a chilit és a fokhagymát.
  2. Hozzáöntjük a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, kevés cukorral, majd alaposan összeforraljuk.
  3. A végén hozzákeverünk egy marék bazsalikomot, és kész is a mártogatós!
  4. Tálalás előtt picit hagyjuk hűlni, majd a koszorú közepén lévő kis tálba öntjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Nagyon finom, egyszerű és mutatós partisnack-receptet hoztunk nektek. Leveles tésztába csomagoljuk a virslit és a sajtot, majd egy tortaformában koszorúalakúra rendezzük őket. A tésztakoszorú közepébe egy hőálló kis tálka is kerül, hiszen ebbe jön majd a mártogatós szósz. Szilveszteri bulira tökéletes vendégváró, mivel bőséges, és mindenki kedvére csipegethet belőle, pezsgő és sör kíséretében.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Medvehagymás sajtos roló

Ki ne imádná a sajtos rolót, pláne ha egy nagy csokor medvehagymával üdévé és tavasziasra hangoljuk? A hagyományos besameles massza helyett egy pillanatok alatt elkészíthető ...

Nosalty

Káposztás cvekedlikocka

A sós vendégvárók, sose maradhatnak le az ünnepi asztalunkról. Legjobban egy ital mellé csúsznak, de még akár evés után is kitölthetjük velük a levegős helyeket. A legkedveltebb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...