Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött káposzta Dina konyhájából

Töltött káposzta Dina konyhájából
Töltött káposzta Dina konyhájából
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle módon elkészíthető étel, nekünk ez a változat az egyik kedvencünk. Pár kiegészítést azért fűznék a recepthez. Jelen esetben savanyú káposztalevél híján "ruha" nélkül kerültek a gombócok az ételbe. Így is nagyon finom, és szuper alternatíva azoknak, akik nem szeretik a káposztaleveleket. Biztosan feltűnik, hogy csak a gombócokhoz használtam sót. Ennek oka, hogy a káposztát csak alig mosom át, még éppen eléggé savanyú marad. A plusz só ehetetlenné tenné, mert savanyú és sós is lenne egyszerre. Én éppen annyi vízzel öntöm fel, ami ellepi. Így mire az étel elkészül, a felesleges víz elpárolog, a többi pedig a rántás lévén besűrűsödik. Aki pikánsabban szeretné készíteni, a gombócok mellé füstölt húst, füstölt csülök darabot vagy szalonnát is tehet. Mivel ez egy amúgy is nehéz étel, én nem szoktam ezt a variációt alkalmazni.

hozzávalók / 6 adag

A káposztához

A rántáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A savanyú káposztát vízben átmossuk, és a rizst előfőzzük.
  2. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a darált hússal, ízesítjük sóval, borssal.
  3. Egy edényben rántást készítünk: felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük kevés vízzel, majd pár perc alatt összeforraljuk.
  4. Közben a darált húsos töltelékből gombócokat formázunk.
  5. Az elkészült rántásra halmozzuk a káposzta felét, rátesszük a babérlevelet és az egész borsot, majd rásorakoztatjuk a gombócokat. Végül betakarjuk a maradék káposztával.
  6. Szükség szerint vízzel felöntjük, és fedő alatt lassú lángon készre főzzük.
  7. Ízlés szerint tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 575
elküldve: 5
receptkönyvben: 35
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina79

Mióta szakács: 2013.01.26.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

töltött káposzta káposztalevél nélkül, káposzta darált húsos gombócokkal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa111
zsuzsa111 Mon, 2014-01-13 09:25

Pontosan én is így .A rizs gyors -rízs így nem kell előfőzni.

407
savanyú káposzta 1 kg
darált sertéshús 50 dkg
rizs 25 dkg
babérlevél 3 db
fekete bors 5 szem
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 2 teáskanál