r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 12. - gerslis-paradicsomos

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Töltött káposzta 12. - gerslis-paradicsomos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A rántáshoz

Összesen 650 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A rántáshoz

Összesen 2603 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A töltelékhez

A rántáshoz

Összesen 159 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    955 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 650 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4151.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2108 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    57 mg

VÍZ

  • Összesen
    1077.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    3821 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    115056 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 2603 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6990 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A rántáshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. Egy nagy fazékban vizet teszünk forrni, amiben a káposzta leveleit forrázzuk le.
  2. Kivágjuk a káposzta torzsáját, nagy húsvillát szúrunk helyére, és beleengedjük a forrásban lévő vízbe, leszedjük a leveleket.
  3. Amíg hűl, összekeverjük a tölteléknek valót. A hagymákat belereszeljük. (Tojás nélkül!)
  4. A maradék káposztafejből, kibélelünk egy fazék alját.
  5. A levelek vastag erét levékonyítjuk. Majd maréknyi tölteléket teszünk a káposztákba. Betekerjük.
  6. Belerakosgatjuk a töltelékeket egymás mellé, majd egymásra a fazékba.
  7. Tetejére, ha akarunk, szálas hordós káposztát tehetünk vagy egész leveleket.
  8. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Odatesszük főni.
  9. 2 óra hossza után beletesszük a paradicsompürét, kevés sót, borsot, majorannát.
  10. Még fél órát főzzük, majd megcsináljuk a rántást, amivel nyakon öntjük. Összerázzuk, a fazék két fülét megfogva.
  11. Ha kész, tejföllel tálaljuk!
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 29055
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 24.

Ajánló

Mindig gerslivel készítem, mert sokkal finomabb, mint a rizs. Ha valaki füstölt húst vagy  szalonnabőrt szeretne még belefőzni, persze, úgy még pikánsabb lesz az íze, viszont a sózással ilyenkor már vigyázzunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig kedvencem volt a töltött káposzta. Emlékszem, a férjem még csak barátom volt, amikor ezt az ételt készítettem el. Már akkor is finomra sikerült, de mára már rutinosabban csinálom. Gyakorlat teszi a mestert!

Hozzávalók

A töltelékhez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek