r
Nosalty Logó

Töltött káposzta édeskáposztából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Töltött káposzta édeskáposztából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1245.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    314 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    302 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 521 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    286.7 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9965.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1182 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    390 mg
  • Foszfor
    2042 mg
  • Nátrium
    6112 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221.6 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2512.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    951 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    526 mg
  • D vitamin:
    429 micro
  • K vitamin:
    957 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    967 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    800 micro
  • β-karotin
    2416 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1370 micro
Összesen 4164 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztából kivágjuk a torzsát, és forró, sós vízben abáljuk.
  2. A torzsa helyébe bökve egy nagy húsvillával kiemeljük a vízből a káposztafejet, lefejtjük a külső leveleket. Deszkára fektetve hűlni hagyjuk, majd a középső nagy eret kivágva két fél levélre teszünk szert.
  3. Amaradék káposztát apróra vágjuk.
  4. A rizst félpuhára pároljuk, az is hűljön.
  5. A hagymát, paradicsomot, sonkát, a maradék káposztát apró kockára vágjuk.
  6. A darált húshoz adjuk a hagyma felét, a rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménymaggal hintjük, jól összekeverjük.
  7. Egy széles lábasba öntjük az olajat, elterítjük a maradék hagyma felét, a sonka felét, arra a paradicsom felét, a megvágott káposzta felét.
  8. A fél káposztaleveleket úgy töltjük a töltelékkel, mint mikor a papírból zacskót tekerünk csúcsosra. A levélvégeket egyoldalra visszatömködjük. Sugarasan a lábasba helyezzük a töltött káposztákat.
  9. Amikor az első sor betelt, ráhelyezzük a maradékot mindenből: sonka, hagyma, paradicsom, vágott káposzta.
  10. Újabb sor töltött káposzta következik. A maradék abált levelekkel beborítjuk.
  11. A leveskockákat fél liter vízben felforralva a halomra öntjük, lefedjük.
  12. Lassú tűzön 1 órán át főzzük, a lángot kikapcsolva fél órán át pihentetjük.
  13. Jó sok tejföllel tálaljuk, friss kenyeret adunk mellé.
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 69
  • 7 napos nézettség: 428
  • Össznézettség: 206304
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 29.

Ajánló

Mint minden töltött káposzta, melegítve éppolyan isteni vagy még istenibb! Sőt! - hidegen is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta édeskáposztából
Harmathy Ildikó 313 recept

Töltött káposztának ez a formája itt a Dunántúlon talán nem annyira ismert. Egy rém kedves, nyíregyházi asszonytól tanultam jó régen. Ő tanított meg arra is, hogy rossz étel nincsen, csak ember, aki nem éhes! Jó, ő is tudja, nem így van, az éhség azonban kifejezetten javára szolgál az ételnek :) (és a háziasszony lelkének!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...