Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt

Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt
Őzgerinc formában sült vegyes vagdalt
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen ötlettől vezérelve ötöltem ki ezt a finomságot... egyszer tévedésből vettem ki a fagyasztóból a 4 db zsemlét este... reggel vettem csak észre, hogy mit is vettem ki... kidobni nem szerettem volna... szétnéztem, mik vannak otthon... végül ezt ötöltem ki... mit mondjak, nagy kedvenc lett... istenien finom! :) Sokszor kell ismételnem! :)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ezt fogyaszthatjuk főzelékhez feltétként, csak úgy rájárhatunk, de reggelire és vacsorára paradicsommal, paprikával, uborkával, salátafélékkel kiválóan alkalmas! Ha marad belőle, lefedve, hűtőben tároljuk! Nagyon gyorsan fogy, érdemes dupla mennyiségből, két őzgerincformával sütni! A hűtőben  mindent fedjünk le! Nagyon-nagyon finom!

Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Sonka helyett lehet 4 db - os Füstli virslit használni, káposztareszelőn lereszelve, de, aki még olcsóbban szeretné megoldani, füstölt párizsival is helyettesítheti a sonkát, nagyon apróra vagdosva, illetve lereszelve! 

 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a vajat mikróban kissé megolvasztjuk, – nem kell teljesen, csak épphogy! Kikenjük a formát kenőecsettel, s félretesszük. Nem kell sem lisztezni, sem morzsázni.
  2. Elöljáróban szeretném írni, hogy én nem vízzel telt lábasba teszem a zsömléket, hanem csap alatt, egyenként „vizesítem” be úgy, hogy kicsit kettényitom a zsömlét, engedem rá a vizet, közben nyomkodom, s csak annyira legyen vizes, hogy könnyen szétnyomkodható legyen.
  3. A következőkben egy tálba halmozzuk az összes hozzávalót, s kézzel jól összedolgozzuk őket, s máris tölthetjük meg az őzgerinc formát, szépen elegyengetve.
  4. A maradék vajjal megkenjük a tetejét, betesszük a sütőbe, alsó-felső sütéssel, először 200 fokon, majd 15 perc elteltével 150 fokra levéve, szép színűre sütjük, körülbelül még 20-30 percig.
  5. Amikor úgy látjuk, készen van – a teteje szép színt kapott már -, kivesszük, a sütőt még nem kapcsoljuk le, addig pihentetjük, amíg egy tepsi hátoldalára sütőpapírt teszünk. Tompa késsel óvatosan körben meglazítjuk a sültet, majd kiborítjuk a sütőpapírral fedett tepsire. Visszatesszük a sütőbe, s légkeveréssel szép pirosra sütjük ezt az oldalát is. Ha kész, kivesszük, hagyjuk hűlni. Ekkor már ne felejtsük el a sütőt kikapcsolni!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 621
elküldve: 0
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májkrémes vagdalt, füstölt sajtos-májkrémes vagdalt, sajtos májkrémes vagdalt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
zsemle 4 db
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
májkrém 65 g
füstölt sajt 10 dkg
sonka 30 dkg
fokhagyma 4 gerezd
fekete bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
ételízesítő 1 kávéskanál
flekken fűszerkeverék 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
teavaj 3 dkg