Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó Nikóka konyhájából

Töltött dagadó Nikóka konyhájából
Töltött dagadó Nikóka konyhájából
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig szilveszterre ezt készítem, mert hidegen és melegen is nagyon finom!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Krumplipürével tálalhatjuk.

Ha nem tudjuk hústűvel lezárni, vagy kiszakad, össze is kötözhetjük. Majd sütés után várjuk meg, amíg kihűl, csak akkor vegyük le róla a kötözőzsinórt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon kissé megpároljuk, majd rátesszük a megtisztított, felaprított gombát, kissé sózzuk, majd készre pároljuk.
  2. A dagadót felhasítjuk középen óvatosan, hogy ne szakadjon ki. Kissé belül megsózzuk és borsozzuk. Félretesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
  3. A darált hús összekeverjük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kevés ételízesítővel, a tojással, reszelt sajttal és a zsemlemorzsával. Jól összedolgozzuk, majd megtöltjük vele a dagadót. Ezután hústűvel összezárjuk a végét.
  4. Beletesszük a tepsibe. Kívül megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a maradék ételízesítővel és egy gerezd fokhagymát rávágunk. Ráöntjük a maradék olajat, és kb.1,5 dl vizet öntünk alá. A tepsit fóliával lefedjük. Majd betesszük egy éjszakára a hűtőbe, és másnap megsütjük. Először 170 fokon másfél órát, majd levesszük róla a fóliát, és 180 fokon addig sütjük, amíg szép piros lesz, közben locsolgatjuk a levével.
  5. Ha kihűlt szépen szeletelhető.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×35×5 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 635
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

dagadó töltve, töltött sertésdagadó, sajtos-gombás töltött dagadó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

904
sertésdagadó 1 kg
darált sertéshús 0.5 kg
1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 25 dkg
napraforgó olaj 1.5 dl
fokhagyma 3 gerezd
ételízesítő 1 ek
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
trappista sajt 7 dkg