r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Ancsi konyhájából

Ancsi :)
Töltött dagadó Ancsi konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Dagadó sütése

Töltelék

1553
Kalória
39.8g
Fehérje
23.8g
Szénhidrátok
141.9g
Zsír
279.3g
Víz
283.8g
Koleszterin
2.9g
Rost
7.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 6211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    567.6 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3721 micro
Összesen 6211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 309 kcal

Elkészítés

Dagadó sütése

  1. A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk kívül-belül. Hagyjuk állni egy kicsit.
  2. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat hústűvel összetűzzük. Meghintjük egy kis sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben is.
  3. A húst és az 1 szem almát tepsibe tesszük, a fokhagymát héjastul beledobjuk, teszünk mellé 3 evőkanál zsírt.
  4. 10 percig 200 fokon sütjük, majd hozzáöntjük az 1 dl bort és az 1 dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 160 fokon 1,5 órát sütjük.
  5. A végén, ha a hús megpuhult, még 180 fokon pirítjuk fólia nélkül.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.

Töltelék

  1. Vízbe áztatjuk a zsömlét, majd jól kicsavarjuk, a hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, és a 4 db tojást keményre főzzük.
  2. A főtt tojást apróra vágjuk, és összekeverjük a hagymával (én a zsírt is hozzá szoktam keverni, ettől a végén nem lesz száraz a töltelék), zsömlével, petrezselyemmel, 1 db tojássárgájával. Fűszerezzük sóval, borssal, egy kis fűszerpaprikával. A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan a töltelékhez keverjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Finom és magyaros étel, különféle alapanyagokból, minden alkalommal, más és más ízvilágot alkothatunk.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...