Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött dagadó Ancsi konyhájából

Töltött dagadó Ancsi konyhájából
Töltött dagadó Ancsi konyhájából
140 perc / előkészület: 30 perc sütés: 110 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom és magyaros étel, különféle alapanyagokból, minden alkalommal, más és más ízvilágot alkothatunk.

hozzávalók / 4 adag

Dagadó sütése

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

elkészítés

  1. A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk kívül-belül. Hagyjuk állni egy kicsit.
  2. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat hústűvel összetűzzük. Meghintjük egy kis sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben is.
  3. A húst és az 1 szem almát tepsibe tesszük, a fokhagymát héjastul beledobjuk, teszünk mellé 3 evőkanál zsírt.
  4. 10 percig 200 fokon sütjük, majd hozzáöntjük az 1 dl bort és az 1 dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 160 fokon 1,5 órát sütjük.
  5. A végén, ha a hús megpuhult, még 180 fokon pirítjuk fólia nélkül.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.

töltelék

  1. Vízbe áztatjuk a zsömlét, majd jól kicsavarjuk, a hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, és a 4 db tojást keményre főzzük.
  2. A főtt tojást apróra vágjuk, és összekeverjük a hagymával (én a zsírt is hozzá szoktam keverni, ettől a végén nem lesz száraz a töltelék), zsömlével, petrezselyemmel, 1 db tojássárgájával. Fűszerezzük sóval, borssal, egy kis fűszerpaprikával. A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan a töltelékhez keverjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 33 314
elküldve: 3
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsi :)

Mióta szakács: 2015.10.20.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött hús, töltött sertéshús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gazcsi
gazcsi Sun, 2018-09-02 20:08

Gratulálok a recepthez! Ma megcsináltam, nagyon jó lett, A fiam is megette, aki idáig
tiltakozott a dagadó miatt. Ajánlom mindenkinek kipróbálásra.

1553
sertésdagadó 1 kg
alma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
libazsír 3 ek
fehérbor 1 dl
víz 1 dl
0 ízlés szerint
főtt tojás 4 db
zsemle 2 db
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
libazsír 1 ek
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint