r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Ancsi konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ancsi :)
Töltött dagadó Ancsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 6211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Dagadó sütése

Töltelék

Összesen 309 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    141.9 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    930 micro
Összesen 1553 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    567.6 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    465 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    729 mg
  • Nátrium
    1364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    630 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    892 mg
  • Retinol - A vitamin:
    433 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2351 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3721 micro
Összesen 6211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Dagadó sütése

Töltelék

Elkészítés

Dagadó sütése

  1. A dagadót már felszúrva vásároljuk, jó alaposan besózzuk kívül-belül. Hagyjuk állni egy kicsit.
  2. A dagadót megtöltjük a töltelékkel, és a lyukat hústűvel összetűzzük. Meghintjük egy kis sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben is.
  3. A húst és az 1 szem almát tepsibe tesszük, a fokhagymát héjastul beledobjuk, teszünk mellé 3 evőkanál zsírt.
  4. 10 percig 200 fokon sütjük, majd hozzáöntjük az 1 dl bort és az 1 dl vizet, letakarjuk alufóliával, és 160 fokon 1,5 órát sütjük.
  5. A végén, ha a hús megpuhult, még 180 fokon pirítjuk fólia nélkül.
  6. Sütés után hagyjuk kihűlni, úgy könnyebb szeletelni.

Töltelék

  1. Vízbe áztatjuk a zsömlét, majd jól kicsavarjuk, a hagymát zsiradékon üvegesre pirítjuk, és a 4 db tojást keményre főzzük.
  2. A főtt tojást apróra vágjuk, és összekeverjük a hagymával (én a zsírt is hozzá szoktam keverni, ettől a végén nem lesz száraz a töltelék), zsömlével, petrezselyemmel, 1 db tojássárgájával. Fűszerezzük sóval, borssal, egy kis fűszerpaprikával. A fehérjéből habot verünk, majd óvatosan a töltelékhez keverjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 110 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 62632
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsi :) 22 recept

Finom és magyaros étel, különféle alapanyagokból, minden alkalommal, más és más ízvilágot alkothatunk.

Hozzávalók

Dagadó sütése

Töltelék

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek