r
Nosalty Logó

Töltött dagadó Napfény és fűszertől

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Napfény és fűszer
Töltött dagadó Napfény és fűszertől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 1426 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 5702 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 315 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    266 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 1426 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164 g

Zsír

  • Összesen
    510.3 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2687.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    448 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    1141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    301 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    521 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1351 micro
Összesen 5702 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük,majd a szeletelővel hosszában és keresztben is átvágjuk. Így apró kockákra hullanak.Ha nincs szeletelőnk,reszelni is lehet.
  2. A zsömlét felszeleteljük, csíkokra majd kockákra vágjuk,és üres serpenyőben megpirítjuk.
  3. A tojást kettéválasztjuk,a fehérjét habbá verjük.
  4. A húst kívül-belül sózzuk, borsozzuk.
  5. A főtt tojást összekeverjüka zsömlekockákkal, hagymával, tojássárgával,és fűszerezzük. Legvégül beleforgatjuka tojásfehérjét.
  6. Betöltjüka húsba, majd a végénél hústűvel összefogatjuk. (Ha nincs hústűnk,érdemes összevarrni,hogy a töltelék sütés közben ne folyjon ki.)
  7. A húst egy tepsibe tesszüka zsírral együtt, majd200 fokraelőmelegített sütőbe tesszük15 percre. (Nem forgattam, de így is mindenhol szépen megpirult.)
  8. 15 perc után levesszüka hőfokot 160 fokra,a tepsibe öntjüka fehérbort,és beledobjuka fokhagymát gerezdekre bontva, de héjastól.
  9. Alufóliával letakarjuk,és kb. másfél órán át sütjük.Amikor a hús átpuhult,180 fokon még 10 percet pirítjukfólia nélkül.
  10. Ha kész,a tepsiből kivéve 10 percig alufólia alatt pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 130 perc
  • Receptkönyvben: 724
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 241
  • Össznézettség: 266225
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött dagadó Napfény és fűszertől
Napfény és fűszer 34 recept

Kitűnő vendégváró finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.