r
Nosalty Logó

Töltött csirkecomb etellától

etella
Töltött csirkecomb etellától
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltött csirkecomb

Saláta

578
Kalória
38.3g
Fehérje
39g
Szénhidrát
32.4g
Zsír
862g
Víz
201.9g
Koleszterin
10.8g
Élelmi rost
17.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Töltött csirkecomb

Saláta

Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Töltött csirkecomb

Saláta

Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Töltött csirkecomb

Saláta

Összesen 49 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    584 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    862 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1376 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    591 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1092 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    3233 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    1930 micro
Összesen 578 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.3 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7101.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    2086 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    562 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    1839 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    3448.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5506 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1051 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    2365 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1921 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4368 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    12932 micro
  • β-crypt
    991 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    7719 micro
Összesen 2313 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    167 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

Töltött csirkecomb

  1. A combokról levágjuk a far részét, majd az egész combot kicsontozzuk /én pecsenye combból szoktam készíteni, mert olcsóbb is, és a far részét levesnek félreteszem/. A vastagabb részét kissé bevagdaljuk, majd enyhén klopfolóval megütögetjük.
  2. A hagymát apróra felvágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a megpucolt, felszeletelt gombával tovább dinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Két-három percig kevergetve, majd levéve a tűzről hozzáadjuk a májkrémet, egy egész tojást és az áztatott zsemlét/kenyeret, apróra vágott petrezselymet.
  3. A combokra halmozunk a töltelékből, és óvatosan feltekerjük, majd hústűvel összefogjuk. /Én kettővel szoktam./
  4. A kimaradt tölteléket kissé kiolajozott fóliába tekerve a hús mellé lehet rakni. Amikor fólia nélkül sül a hús, akkor a külön tölteléket is kibontjuk a fóliából, hogy egy kis kérget kapjon.
  5. Sütőedényt kiolajozzuk kissé erősebben, és belerakjuk a combokat. Kevés vizet is öntünk alá. Fóliával lefedjük, és berakjuk a sütőbe. Félóra elteltével levesszük a fóliát, és tovább sütjük, míg szép pirosra sül a bőre.

Saláta

  1. Amíg a hús sül, addig a kínai kelt csíkokra vágjuk, daraboljuk az uborkát, paprikát.
  2. A kefirt elkeverjük ízlés szerint mustárral, sóval, cukorral, borssal, és a darabolt zöldségeket elkeverjük benne.
  3. Ezután tesszük rá a paradicsomot, és megszórjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mivel imádom a főzős műsorokat, többek között a Gasztro angyalt, rögtön megszerettem ezt a receptet, és a következő héten meg is csináltam. Azóta is étlapon van nálunk. Már a harmadik készítésnél tartok.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek