r
Nosalty Logó

Kijevi csirkemell Tomatotree konyhájából

Tomatotree
Kijevi csirkemell Tomatotree konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkéhez

A panírozáshoz, sütéshez

1420
Kalória
67.8g
Fehérje
75.7g
Szénhidrát
92.8g
Zsír
204.3g
Víz
323.3g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
3.8g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 1420 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 5672 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A csirkéhez

A panírozáshoz, sütéshez

Összesen 307 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1742.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    204.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    593 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    820 micro
Összesen 1420 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.2 g

Zsír

  • Összesen
    371.1 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1293 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6971.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    2766 mg
  • Nátrium
    2452 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    302.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    817.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    994 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    113 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    138 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    1158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    796 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2373 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3280 micro
Összesen 5672 kcal
  • 15% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 307 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A puha vajhoz villával hozzákeverjük a reszelt sajtokat, mustárt és a fűszereket, majd egy alufólia darabon a sajtos-vajas töltelékből hengert formálunk (kb. 3-4 cent átmérőjűt), és fóliástól a fagyasztóban kifagyasztjuk.
  2. Amíg a vaj fagy, a húst kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük.
  3. A fagyos fűszeres vajat elosztjuk 8 karikára, hogy mindegyik szelet húsra jusson. A húsokat kiterítjük, a közepükre tesszük a fűszeres vajat, és felgöngyöljük őket. Hústűvel, ill. fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék majd ne folyjon ki.
  4. Duplán panírozzuk, mint a sajtot szokás.
  5. Bő forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával tálaljuk. Az asztaltársaságot pedig figyelmeztetjük a hústűkre, fogpiszkálókra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p

A forró, folyós töltelék különlegesebbé teszi, mint a sima rántott húst. (Nincs nekem azzal se semmi bajom.)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...