Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt pulykamell lecsóágyon

Göngyölt pulykamell lecsóágyon
Göngyölt pulykamell lecsóágyon
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept úgy született meg, hogy a fagyasztóból amikor kivettem a húst azt hittem, hogy karaj és csak kiengedve derült ki, hogy egy szép darab pulykamell. Jól meglepődtem, hogy mit fogok ezzel kezdeni, mivel a fiamon kívül nem igazán szereti senki a pulykamellet. Adva volt a bacon szalonna, paprika, sajt, paradicsom. Így született meg ez a recept, ami aztán nagy sikert aratott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként rizst ajánlok hozzá, azonban hidegen is nagyon finom, vékonyan felszeletelve hidegtálként is tudom ajánlani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet kb. 30x25 cm-es téglalap alakúra szétnyitjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Vékonyra szelelt sajttal befedjük úgy, hogy középen kihagyjuk, ide egymás mellé koktélparadicsomokat teszünk.
  3. A bacon szalonnát egymás mellé rakjuk, kifektetjük, és rátesszük a pulykamellet. Feltekerjük, mint a pl. bejglit.
  4. Vékonyan olajjal kikenjük a tepsit, és beletesszük a feltekert pulykamellet úgy, hogy alulra kerüljön a hús széle.
  5. A tepsit fóliával betakarjuk, és kb.160 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.
  6. Levesszük a fóliát és a hús köré rakjuk a felkockázott hagymát, paprikát és a koktélparadicsomot, majd 180 fokon további 20 percig sütjük.
  7. Sütés végén kicsit meggrillezük a szalonnát.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 667
elküldve: 8
receptkönyvben: 161
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Ágicámdrágám

Mióta szakács: 2011.11.27.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconbe göngyölt pulykamell, göngyölt pulykamell lecsósan, lecsóágyon sütött pulykamellrolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Thu, 2012-09-20 08:54

Szia Éva-Anyóca!
Igen nekem is nagyon bejött,biztosan fogom még csinálni csak a fűszerezésnél fogok változtatni,lehet,hogy friss bazsalikomlevelet teszek még bele.A sajt is lehet füstölt,stb...Szóval lehet még variálni.Üdv.:Ági

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-09-20 08:48

Szerintem, nagyon jó, hogy akkor véletlenül őt vetted ki a karaj helyett.:-O
Nagyon jó ötlet, köszönöm, mentve.
Éva-Anyóca

745
pulykamell 70 dkg
sajt 10 dkg
bacon 30 dkg
koktélparadicsom 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
zöldpaprika 5 db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szárnyas fűszerkeverék 0 ízlés szerint