r
Nosalty Logó

Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Reszi
Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Összesen 1818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Összesen 12715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Összesen 187 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    113.8 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2971.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    1225 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    482 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    721 micro
Összesen 1818 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    638.5 g

Zsír

  • Összesen
    796.3 g
  • Telített zsírsav
    354 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    247 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    2719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20798.3 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    716 mg
  • Kálcium
    2720 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    1448 mg
  • Foszfor
    7189 mg
  • Nátrium
    8573 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    759.3 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    82 mg

VÍZ

  • Összesen
    4022.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3815 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    493 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    990 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    175 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1374 micro
  • Kolin:
    735 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3373 micro
  • α-karotin
    248 micro
  • β-karotin
    4683 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5049 micro
Összesen 12715 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Elkészítés

A pulykához

  1. A csont nélküli pulykamellet nyissuk ki úgy, hogy késsel először az egyik irányba vágjunk bele, hajtsuk ki, aztán a maradék részbe visszafelé is vágjunk egy újabb kinyitható szárnyat. Így szétterítve takarjuk le fóliával, és klopfoljuk kicsit vékonyabbra és nagyobbra. Tegyük a húst 100% narancslébe legalább 2-3 órára pácolódni.
  2. A töltelékhez egy nagy serpenyőben olvasszunk sok vajat. Ezen pároljuk meg a kockára vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, sót, borsot, majd a legvégén a morzsát, és jól összekeverjük össze.
  3. Vegyük ki a pulykamellet a narancsléből, és itassuk jól le róla a maradékot. Nyissuk ki a húst, és a közepén rendezzük el a tölteléket. Jó szorosan tekerjük fel, majd egy spárgával, hentescsomókkal fogjuk össze.
  4. Tekerjük zsírpapírba vagy alufóliába, és mehet a 165 fokra előmelegített sütőbe, kb. 35-40 perc alatt süssük puhára. Távolítsuk el a fóliát, és további 10 percig pirítsuk 175 fokon aranybarnára a göngyöleg tetejét.

A burgonyakörethez

  1. Közben feltesszük az összevágott burgonyát sós vízben főni. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk (hideg serpenyőben indítsuk a sütést), majd szűrőlapáttal kivesszük a pirított bacont, és a zsírján megsütjük a kockázott vöröshagymát.
  2. A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, hagymát, esetleg egy kis petrezselymet. Összetörjük, és megszórjuk a tetejét baconnel.

A zöldbabhoz

  1. Elkészítjük a gremolatát: kézzel vagy robotgéppel a petrezselymet, a diót, a fokhagymát, citrom levét és héját összeaprítjuk, keverjük.
  2. A zöldbabot blansírozzuk, majd vajon kissé megpirítjuk, és összekeverjük a gremolátával.
  3. Tálalásnál mindet az asztalra teszünk: a húst, a tört burgonyát és a zöldbabot.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4876
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 19.

Ajánló

Nem csak ünnepekre, egy kellemes baráti összejövetelre vagy vasárnapi családi ebédre is nagyszerű ez a fogás!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha unod már a gesztenyés és szilvás pulykarecepteket, akkor íme egy új ünnepi, ízletes elkészítési mód karácsonyra!

Hozzávalók

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili