Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal

Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal
Ünnepi töltött pulykamell tejfölös-baconös tört burgonyával és fűszeres zöldbabbal
105 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha unod már a gesztenyés és szilvás pulykarecepteket, akkor íme egy új ünnepi, ízletes elkészítési mód karácsonyra!

hozzávalók / 7 adag

A pulykához

A burgonyakörethez

A zöldbabhoz

ajánlat

Nem csak ünnepekre, egy kellemes baráti összejövetelre vagy vasárnapi családi ebédre is nagyszerű ez a fogás!

Szólj hozzá!

elkészítés

A pulykához

  1. A csont nélküli pulykamellet nyissuk ki úgy, hogy késsel először az egyik irányba vágjunk bele, hajtsuk ki, aztán a maradék részbe visszafelé is vágjunk egy újabb kinyitható szárnyat. Így szétterítve takarjuk le fóliával, és klopfoljuk kicsit vékonyabbra és nagyobbra. Tegyük a húst 100% narancslébe legalább 2-3 órára pácolódni.
  2. A töltelékhez egy nagy serpenyőben olvasszunk sok vajat. Ezen pároljuk meg a kockára vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, rozmaringot, kakukkfüvet, sót, borsot, majd a legvégén a morzsát, és jól összekeverjük össze.
  3. Vegyük ki a pulykamellet a narancsléből, és itassuk jól le róla a maradékot. Nyissuk ki a húst, és a közepén rendezzük el a tölteléket. Jó szorosan tekerjük fel, majd egy spárgával, hentescsomókkal fogjuk össze.
  4. Tekerjük zsírpapírba vagy alufóliába, és mehet a 165 fokra előmelegített sütőbe, kb. 35-40 perc alatt süssük puhára. Távolítsuk el a fóliát, és további 10 percig pirítsuk 175 fokon aranybarnára a göngyöleg tetejét.

A burgonyakörethez

  1. Közben feltesszük az összevágott burgonyát sós vízben főni. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk (hideg serpenyőben indítsuk a sütést), majd szűrőlapáttal kivesszük a pirított bacont, és a zsírján megsütjük a kockázott vöröshagymát.
  2. A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a tejfölt, hagymát, esetleg egy kis petrezselymet. Összetörjük, és megszórjuk a tetejét baconnel.

A zöldbabhoz

  1. Elkészítjük a gremolatát: kézzel vagy robotgéppel a petrezselymet, a diót, a fokhagymát, citrom levét és héját összeaprítjuk, keverjük.
  2. A zöldbabot blansírozzuk, majd vajon kissé megpirítjuk, és összekeverjük a gremolátával.
  3. Tálalásnál mindet az asztalra teszünk: a húst, a tört burgonyát és a zöldbabot.
  • sütési hőfok: 165°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 113
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Reszi

Mióta szakács: 2019.12.17.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött pulyka, egyszerű töltött pulyka, hagymás pulyka, baconös burgonyaköret

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1828
pulykamell 2 kg
narancslé 1 dl
panko 55 dkg
vaj 40 dkg
vöröshagyma 40 dkg
fokhagyma 10 dkg
kakukkfű 3 szál
rozmaring 3 szál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
burgonya 1.5 kg
tejföl 500 g
bacon 40 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
zöldbab 40 dkg
dió 8 dkg
citromlé 2 citromból nyert
citromhéj 2 citromból nyert
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor