Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött articsóka

Töltött articsóka
Töltött articsóka
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Articsóka főzve, sütve, levesnek, rakottnak.. Nálunk jöhet minden formában. Ezt a receptet anyósomtól lestem el. Mi imádjuk.

hozzávalók / 2 adag

Az articsókához

A töltelékhez

ajánlat

Ez az adag könnyű vacsoraként 2 embernek elég. Persze a nagyétkűeknél lehet előétel is.:-)

Ha túl híg a massza, lehet bele tenni morzsát, ha túl sűrű, icipici vizet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A citrom levét kifacsarjuk, majd egy vízzel teli tálba öntjük. Az articsókákról levágjuk a szárat, majd a csúcsos levélrészeket is, a külső leveleket is leszedjük. Az így nyert "belsőt" óvatosan, mint a virágszirmot kifele hajtogatjuk szinte egyenként, hogy kinyíljon a közepe, amit majd megtöltünk, beletesszük a citromos vízbe, hogy ne feketedjenek meg.
  2. A szárakat is megpucoljuk, apróra összemetéljük, és a vízbe tesszük. Ez is belemegy a töltelékbe (jelen esetben nem tettem bele, mert az articsókalevesbe tettem bele).
  3. Elkészítjük a tölteléket, mindent alaposan összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az articsókákat lecsepegtetjük egy száraz szakajtón, majd megtöltjük őket.
  5. Keressünk egy olyan fazekat, amibe (mint a képen is látszik) szépen egymás mellé tudjuk őket állítani.
  6. Az edény aljára öntjük az olívaolajat, majd kb. 1-1,5 dl vizet ráöntjünk, ráhelyezzük az articsókákat, fedő alatt a forrástól kis lángra véve puhára főzzük őket kb. 15 perc alatt. Villával vagy fanyárstűvel ellenőrizhetjük, hogy meg puhultak-e.
  7. Azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 846
elküldve: 1
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
szezon: tél
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

carciofi ripieni, hús nélküli articsóka, articsóka töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

911
articsóka 8 db
citrom 1 db
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
mozzarella 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
pecorino sajt 6 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olajbogyó 5 dkg
kenyér 1 szelet
olívaolaj 50 ml
víz 1.5 dl