r
Nosalty Logó

Töltött articsóka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Töltött articsóka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az articsókához

A töltelékhez

Összesen 912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az articsókához

A töltelékhez

Összesen 1821 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az articsókához

A töltelékhez

Összesen 55 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3769.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    896 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    642.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    401 micro
  • Kolin:
    336 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2763 micro
Összesen 912 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7539.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1793 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    2012 mg
  • Nátrium
    2920 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1284.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    354 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    673 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5526 micro
Összesen 1821 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 55 Kcal

Hozzávalók

Az articsókához

A töltelékhez

Elkészítés

Az articsókához

  1. A citrom levét kifacsarjuk, majd egy vízzel teli tálba öntjük. Az articsókákról levágjuk a szárat, majd a csúcsos levélrészeket is, a külső leveleket is leszedjük. Az így nyert "belsőt" óvatosan, mint a virágszirmot kifele hajtogatjuk szinte egyenként, hogy kinyíljon a közepe, amit majd megtöltünk, beletesszük a citromos vízbe, hogy ne feketedjenek meg.
  2. A szárakat is megpucoljuk, apróra összemetéljük, és a vízbe tesszük. Ez is belemegy a töltelékbe (jelen esetben nem tettem bele, mert az articsókalevesbe tettem bele).
  3. Elkészítjük a tölteléket, mindent alaposan összekeverünk, sózzuk, borsozzuk.
  4. Az articsókákat lecsepegtetjük egy száraz szakajtón, majd megtöltjük őket.
  5. Keressünk egy olyan fazekat, amibe (mint a képen is látszik) szépen egymás mellé tudjuk őket állítani.
  6. Az edény aljára öntjük az olívaolajat, majd kb. 1-1,5 dl vizet ráöntjünk, ráhelyezzük az articsókákat, fedő alatt a forrástól kis lángra véve puhára főzzük őket kb. 15 perc alatt. Villával vagy fanyárstűvel ellenőrizhetjük, hogy meg puhultak-e.
  7. Azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6695
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 04.

Ajánló

Ez az adag könnyű vacsoraként 2 embernek elég. Persze a nagyétkűeknél lehet előétel is.:-) Ha túl híg a massza, lehet bele tenni morzsát, ha túl sűrű, icipici vizet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Articsóka főzve, sütve, levesnek, rakottnak.. Nálunk jöhet minden formában. Ezt a receptet anyósomtól lestem el. Mi imádjuk.

Hozzávalók

Az articsókához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek