Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pármai sonkás parmezán puffancsok

Pármai sonkás parmezán puffancsok
Pármai sonkás parmezán puffancsok
52 perc / előkészület: 30 perc sütés: 22 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nemrég jelent meg Gordon Ramsay-nek ez a könyve, telis-tele szuper jó receptekkel és ötletekkel. Elsőként ezeket a kis parmezán puffancsokat készítettem el belőle.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastag falú lábasban, lassú tűzön felmelegítjük a vajat a vízzel. Amikor a vaj elolvadt, nagyobbra állítjuk a lángot és felforraljuk a folyadékot.
  2. A tűzről lehúzva fakanállal hozzákeverjük az átszitált lisztet és a sót. Addig kevergetjük, míg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Lapos tányérra vagy valamilyen tálra terítjük és hűlni hagyjuk.
  3. Közben a parmezánt finomra reszeljük, a sonkát egészen apró darabokra vágjuk, a zsályaleveleket pedig vékony csíkokra.
  4. A kihűlt tésztát visszatesszük a lábasba, vagy egy tálba, egyesével hozzáadjuk a felvert tojásokat és addig keverjük, míg sima, fényes, enyhén lágy masszát nem kapunk.
  5. Ekkor beledolgozzuk a sajtot, a sonkát és a zsályát.
  6. Habzsákba töltjük és kivajazott vagy szilikonlappal bélelt tepsire, körkörös mozdulatokkal, kis (kb. 3 cm átmérőjű) tésztakupacokat nyomunk, helyet hagyva köztük, mert sütés közben kicsit nőni fognak.
  7. 200 fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  8. Azon melegében kínáljuk. (kb. 30-35 puffancs lesz belőle)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 265
elküldve: 2
receptkönyvben: 393
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: tapas
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petra
Petra / petra Thu, 2011-04-07 09:47

Kedves Angie,
Erre sajnos nem tudok válaszolni, mert nálunk még egyszer sem élte meg, nem hogy a másnapot, de még a következő órát sem....-)
Sejthetően frissen az igazi!
Petra

petra
Petra / petra Mon, 2011-01-10 22:23

Bocs, Tibiapu, de nem nyomnám el fokhagymával semmiképpen pl. a zsálya kellemes ízét

Angie
Angie / Angie Tue, 2011-04-05 14:07

Kedves Petra!
Kérdezni szeretném, hogy ezek a kis puffancsok milyenek másnap?
Vagy csak frissen jók, és utána kiszáradnak?
Előre is köszi a választ!

Tibiapu
TIBIAPU / Tibiapu Mon, 2010-12-13 19:13

Ha legközelebb csináljátok, keverjetek a tésztához 2-3 gerezd fokhagymát összezúzva.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-15 14:53

én 5 perce vettem ki a sütőből és isteni finom, bár pármai sonka helyett apróra vágott kolbászt raktam bele.

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-04-28 16:00

Kedves Senki, a 2,2 dl víz úgy jön ki, hogy a brit mértékegységet számolták át a szakácskönyvben. Gratulálok. :)
Amúgy én is elkészítettem a múlt héten és após-jelöltem azt mondta, idézem: "Csehországban ettem ilyen sörkorcsolyát 33 éve és azóta keresem ezt az ízt." Nem tudott hova lenni, annyira ízlett neki.
Juci

Dórianyu
Dórianyu Sun, 2010-01-31 10:31

na, én világ életemben hülye voltam matekból, de ez még nekem se okozott fejtörést...:) :)
Petra! lehet mégis Te vagy a normális...meg mi...és más nem az...:)

petra
Petra / petra Sat, 2010-01-30 22:53

kedves Senki,
igen, Mrs. Smith jól számolt:-) pontosan 220 ml víz szükséges a tésztához
nem gondoltam volna, hogy ez ilyen fejtörést okozhat..
üdv
Petra,
a recept írója

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-01-30 22:01

Kedves Senki! Na gyere, és matekoljunk egy kicsit!:) 2,2 dl az azt jelenti, hogy 2 egész deciliter és, vagyis plusz 2 tized - deciliter, vagyis egy deciliternek két tizedrésze, vagyis húsz mililiter. Tehát a helyes eredmény: 2 deciliter és 20 mililiter, összesen 220 mililiter víz. Így érdemes értelmezni! Sok szerencsét: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-30 17:45

Mivel valószínüleg 2 2dl vizet ír, ami azt jelenti hogy 2×2dl víz....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-01-30 17:40

Ki az a nem normális aki ezt a receptet megirta????
2,2 dl víz.... az 2 liter 2 dl víz, mivel másképp nem tudom értelmezni....

Gratulálok hozzá!

newsee78
newsee78 Wed, 2014-02-12 13:01

Hihihihihi, ez nagyon vicces!!! Sikerült megnevettetned a társaságot! Én ehhez gratulálok! :-)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Fri, 2010-08-27 21:49

:)))) vissza kellene menni az első hozzászólónak az általános iskola nemtomhanyadik osztályába, amikor a törteket tanították:DDD nem vagyok egy matekzseni, de azért a 2.2 dl még nekem is megy :) Meleg szívvel ajánlom ezt a receptet mindenkinek, valami isteni! Bár én most nem tudnék sütni, mert azok a rohadék csigák lezabálták a zsályabokromat :DDD A bazsalikomot már ki sem merem tenni, mert 2 nap múlva egy ropi lesz belőle.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-08-29 23:45

Jucikám! A luvegesnek remek csigareceptjei vannak viszont...:DDDD A tieid ráadásul rögtön fűszeren nevelkedtek!:D Pusz: Mrs Smith

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Mon, 2010-08-30 07:52

Igen, gondoltam én is erre, de sajnos győz a finnyaság, sajnos annyira undorodom tőlük, hogy tuti meg se fognám. A kertből is seprűvel szoktam őket odébb lökdösni :))))

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-08-28 07:57

Nem is az a baj hogy tévedett.Előfordul.Ahogyan megnyilvánul...Szerintem próbáld ki a csigapörit:))))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-27 19:41

mekkora retardált vagy!! ennyi erővel 2 hektoliternek is értelmezhetnéd..istenem.ha tényleg ilyen ostoba vagy miért vagy felháborodva.semmi baj a recepttel

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-04-15 14:28

Kedves senki!

Rajtad kívül mindenki tudja értelmezni, a kötekedés helyett pedig matematikai tudásodat frissíthetnéd.

297
parmezán sajt 40 g
pármai sonka 100 g
finomliszt 100 g
vaj 85 g
víz 220 ml
tojás 2 db
zsálya 4 db
1 csipet