r
Nosalty Logó

Tökös krumplis fasírtka

Gabimami58
Tökös krumplis fasírtka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

458
Kalória
12.2g
Fehérje
62.5g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
209g
Víz
60g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    209 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 458 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4254.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    789 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    1672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    374.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    576 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    677 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2638 micro
Összesen 2750 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. A reszelt krumplit, tököt, ételízesítőt, sót, zsemlemorzsát, lisztet, tojást, vöröshagymát, kaprot, fokhagymát, majoránnát, oregánót, őrölt borsot mély tálba tesszük, és jól összedolgozzuk.
  2. Majd egy nagy serpenyőbe a fele olajat beleöntjük, és felhevítjük, közben vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és kissé meglapítjuk, majd mindkét felét 5-5 perc alatt megsütjük, ha megsült, papírtörlővel bélelt tányérba szedjük őket, hogy a fölösleges olajat beszívja róla. Amikor úgy látjuk, hogy az olajat pótolni kell, a maradékot beleöntjük a serpenyőbe, és tovább folytatjuk a sütést.
  3. Natúrban is nagyon finom, de főzelékekhez is lehet tálalni. Hidegen is fogyasztható, nagyon finom, egyszerű az elkészítése, laktató és kiadós is.
  4. UI: A serpenyő mérettől függ az elkészítési idő, mert nagy méretű serpenyőbe 9 db fér bele, enyém akkora méretű..:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p

Nálunk már megszokott, hogy nyári időszakban elkészítem fasírtkában is.

További receptek

Magvas kréker

Egy ilyen magkréker magában is mennyei ropogtatnivaló, de ha készítünk mellé például egy kencét, akkor abba is tudjuk mártogatni. Nyugodtan lehet változtatni azon, hogy milyen magokat ...

Hankusz Sára

Rántott gomba

A rántott gomba egy nagyszerű fogás, amit pillanatok alatt össze lehet dobni. Kívül ropogós, belül csodálatosan lédús. Tartármártással és rizi-bizivel tálalva egy örök klasszikus.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...