Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tortillitas garnélával

Tortillitas garnélával
Tortillitas garnélával
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis spanyol tapas estére :-) nyami

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kimérjük egy tálba a liszteket és hozzáadjuk a vizet, majd csomómentesre keverjük. Felaprítjuk a hagymát, a petrezselymet és a tisztított garnélát is pici darabokra vágjuk. A lisztes masszához adjuk a sót, majd a felaprított többi hozzávalót, összekeverjük, és betesszük a hűtőbe kb. két órára.
  2. Olívaolajat forrósítunk egy nagyobb serpenyőben és beleöntjük a masszát. Elegyengetjük, ügyelve arra, hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen. Minél vékonyabb a tészta, annál finomabb, ropogósabbra sül. Vigyázzunk, ne maximumom süssük, hamar leéghet. Közepes hőmérsékleten sütjük először az egyik oldalt, kb. 15 percig, majd a másik oldalt egy kicsit kevesebb ideig. Addig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
  3. Lehet csinálni több kisebb kör alakú tortillitast.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 354
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol

egyéb elnevezések

garnélás tortillitas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

389
csicseriborsóliszt 4 evőkanál
zabliszt 4 evőkanál
víz 125 ml
vöröshagyma 1 nagy fej
garnéla 130 g
petrezselyem 0.5 csokor
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek