Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis tökfőzelék

Tepsis tökfőzelék
Tepsis tökfőzelék
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Felfedezőútra indultam a kamrába. Kalandjaim sikerrel zárultak, ugyanis a fagyasztóban találtam egy zacskót, amire tavaly nyári dátummal az volt írva, hogy két kiló. Benne egy adag gyalult tök. Bennem meg az éhség.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Finom volt magában is, de körettel nyilván kiadósabb. Első nap rizst ettem hozzá, második nap (mint az a képen is látható) héjában főtt krumplit.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Ha fagyasztott tökből dolgozunk, mint azt én is tettem, akkor olvasszuk ki. Egyébként melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, és vajazzunk ki egy nagyobb tepsit.
  2. Összekeverjük egy nagyobb tálban a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, sörélesztő, só, fűszerek.
  3. Hozzáöntjük az alaplevet, jól elkeverjük, bemutatjuk neki a tököt, majd a tök nedvességtartalmától függően adagoljuk a vizet. Jól keverhető, kissé trutyis massza lesz az egész.
  4. Tepsibe vele! Negyven perc, vagy amíg a teteje megpirul.
  5. A kész holmitól nekem tökfőzelék-utánérzésem lett, azért lett ez a neve. Frissen sülve folyósabb, később megszilárdul, ruganyosabb állagot vesz fel.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 293
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Azzuro

Mióta szakács: 2019.03.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: tapas
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

töklepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

287
spárgatök 2 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 400 g
élesztőpehely 3 ek
1 tk
bazsalikom 0.5 tk
kakukkfű 0.5 tk
sütőpor 1 csomag
alaplé 5 dl
víz 5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl