Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos paleo kenyér

Tökmagos paleo kenyér
Tökmagos paleo kenyér
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rengeteg kenyérrecept van, de én most olyat szerettem volna alkotni, ami relatív gazdaságos. Sok kenyérreceptben a mandulalisztet használják, de az az egyik legdrágább alapanyag, bár nagyon finom is. Szerettem volna egy olcsóbb verziót megosztani, és ezt sikerült összehozni. Nagyon finom lett, izgultam is rendesen, de szerencsére jól sült ki a dolog!

hozzávalók / 4 adag

  • 100 g tökmagliszt
  • 50 g lenmagliszt
  • 50 g kendermagliszt
  • 50 g dió
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4 tojás
  • 3 tk olívaolaj vagy kókuszolaj
  • só, bors ízlés szerint (frissen őrölt borssal a legjobb)
  • 100-150 ml víz, attól függően mennyit vesz fel a tészta
  • 1 tk almaecet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyorsan keverjük össze a tojásokat az olajjal, egy másik tálban pedig a száraz alapanyagokat.
  2. Adjuk a száraz alapanyagokhoz a tojásos keveréket, keverjük bele az almaecetet és a vizet, hogy enyhén folyós állagot kapjunk.
  3. Öntsük egy kisebb sütőformába (nekem most ilyen őzgerincféle volt), és süssük meg. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 46 117
elküldve: 29
receptkönyvben: 459
elkészítve: 17/26
Facebookon megjelent: -

szakács

Paprika&Angels

Mióta szakács: 2012.02.21.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - szénhidrátnap, AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

"Shrek" tökmagos Paleo kenyere, gluténmentes kenyér, paleos kenyér

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tamynimfa
Tamynimfa Wed, 2013-07-24 19:00

Ma sütöttem meg, nekem is több vizet, nagyjából 2 decit vett fel, bár ez biztosan tojásfüggő is.
A dió nálam nem nyerő, úgyhogy most sima lenmagot raktam bele helyette.
Ez volt az első paleós kenyerem (eddig egyszer próbálkoztam kész paleo kenyérkeverékkel), és remekül sikerült, úgyhogy nagyon köszönöm!
Megkérdezném, hogy meddig marad friss, és mikor szárad ki, de szerintem simán elfogy addig :)

katika79
Paprika&Angels / katika79 Sun, 2013-12-22 18:09

Szia, hát elkerülte a figyelmemet, hogy itt ez a hozzászólás! Elnézést :) Sosem szokott megszáradni, mert nincs ideje, így sajnos én sem tudom :) remélem nálatok sem volt idő arra, hogy megszáradjon :) Örülök, hogy jó lett :) Szép napot és Kellemes Karácsonyt! :)

Bobóka
Bobóka Fri, 2013-05-03 19:34

Köszönöm szépen a receptet! Első paleo kenyerem és tökéletes! :-) Kendermagliszt helyett tökmaglisztet használtam és több vizett vett fel a tészta, de így is könnyű, gyors, finom.
:-)

katika79
Paprika&Angels / katika79 Sun, 2013-12-22 18:11

Szia Bobóka! :) Köszönöm szépen, örülök, hogy ízlett :)) Elnézést hogy csak most láttam, hogy írtál, viszont akkor már Kellemes Ünnepeket kívánok! :)

Joan
Joan Fri, 2013-03-15 07:47

A dió darálva, vagy aprítva kerül bele? A formát ki kell kenni, lisztezni, vagy az olaj miatt felesleges? Kendermagliszt helyett milyen lisztet ajánlanátok még?

katika79
Paprika&Angels / katika79 Fri, 2013-03-15 11:23

Szia!
Lehet aprítva és darálva is.. én már mindkét módon csináltam. Ha szilikon forma, akkor nem kell kikenni, ha másik, akkor kikenheted igen.
Kendermagliszt helyett... tökmagliszt lehet akkor több, vagy akár hajdinaliszt, kölesliszt. Picit mindegyiktől más lesz. REmélem segítettem. Sok sikert! :))

kisqpi
kisqpi Sun, 2013-01-20 21:04

Szia,
A liszt az tényleg liszt, vagy a mag ledarálva?
Ennyi víz tutira elég? Azt tapasztaltam, hogy ennyi vízet téve a liszthez nem lesz folyós a tészta.
Ha meg több vizet teszek és folyósabb lesz, akkor 1 óra 10 perc sütés után is nedves/vizes,nyers marad a közepe..
Mit tegyek, hogy valami normális állagú kenyérszerűséget kapjak?

kisqpi
kisqpi Fri, 2013-02-08 16:12

Kedves KisEdi,

Nyilván okkal kérdezi az ember, nincs gondom az értő olvasással. Csupán belefutottam már több paleo-s receptnél, hogy lisztet írtak, és nagyon kevés folyadékot. Majd később kiderült, hogy ja, csak őrölve lettek a magvak..

katika79
Paprika&Angels / katika79 Sat, 2013-02-09 15:52

Szia! :))
Én ezt használom pl.
http://www.glutenmentesbolt.hu/paleolit-termek/paleo-glutenmentes-lenmag...
igen ez lenmagliszt, nem csak magok ledarálva.
Nekem így működött a recept.
A lényeg, azt vettem észre, hogy nem szabad hogy túl folyós legyen, de az sem jó ha túl sűrű. Talán úgy tudom leírni, hogy legyen olyan mint egy kevert tészta állag (a piskóta tészta lágyabb, kevert sűrűbb)
ezzel segítettem?

Remélem sikerül! :) Sok sikert! :)