r
Nosalty Logó

Gluténmentes kenyér 2.

Cafika
Gluténmentes kenyér 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

554
Kalória
8.6g
Fehérje
96.6g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
105.2g
Víz
135g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4284 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    3773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    386.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 218 kcal

Elkészítés

  1. A tojás és az élesztő legyenek szobahőmérsékletűek. Pontosan kimérjük a hozzávalókat.
  2. Egy nagyobb pohárban kb. 1 dl langyos vizet töltünk, jól elkeverünk benne 1 kk cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, lefedjük. 10-15 perc alatt szépen felfut, majd összekeverjük a liszttel. Ha szárított élesztőt használunk, a fenti procedúra elmarad, helyette a szárított élesztőt jól elkeverjük a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojásokat és a langyos vizet, jól összekeverjük, a kézimixer tésztakeverőjével maximum fokozaton kb. 5 percig, amíg szép, egyenletes tésztát kapunk.
  4. A kenyérsütő formát kiolajozzuk, kilisztezzük, és a tésztát beleöntjük, majd egy nedves tésztakaparóval elsimítjuk a tetejét.
  5. A formát letakarjuk (alufóliával vagy nedves szakajtóval), meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig, míg a duplájára nem nő.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  7. Egy tűzálló tálat megtöltünk forró vízzel, és a sütőnk aljára helyezzük.
  8. Ha a tésztánk a duplájára nőtt, megkenjük vízzel vagy tejben elkevert tojással a tetejét, és mehet is a forró sütőbe, majd 10-15 perc sütés után lehúzzuk a sütöt 180 fokra, és 35-40 percig sütjük tovább.
  9. A sütés alatt nem nyitjuk ki a sütő ajtaját!
  10. A sütési idő letelte után tűpróbát végzünk. Ha ragad, tovább sütjük addig, amíg nem ragad a fogpiszkálónkra a tészta.
  11. A kész kenyeret óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7

A receptet a dr. Schär oldalán találtam, itt. Új kenyérízre vágytam, ezt a receptet érdekesnek és egyszerűnek találtam, hát nekivágtam. Az eredmény nagyon finom, puha kenyér, (nemcsak) reggelire lekvárral, más finomságokkal is kiváló.

További receptek

Bodag

A bodag, más néven cigánykenyér egy igazán egyszerű lepénykenyér fajta. A tésztába libazsír kerül, ami igazán különleges ízt ad neki. Sütőben és serpenyőben is elkészíthető, ...

Simon Gábor

Yudane szendvicskenyér

A yudane egy zseniális japán technika, amivel magasabb szintre lehet emelni a szendvicskenyér minőségét. Lényege, hogy 1:1 arányban kell összekeverni forró folyadékkal, így a hőkezelés ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek