Gluténmentes kenyér 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Cafika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
554
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
2219
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
218
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 12.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1071 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 943 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 105.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
554
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4284 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 338 mg
-
Nátrium 3773 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 420.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 431 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2219
kcal
- 4% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 41.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
218
kcal
Hozzávalók
-
30 ml napraforgó olaj
-
3 db tojás
-
1 kávéskanál só
-
0.5 teáskanál cukor
Elkészítés
- A tojás és az élesztő legyenek szobahőmérsékletűek. Pontosan kimérjük a hozzávalókat.
- Egy nagyobb pohárban kb. 1 dl langyos vizet töltünk, jól elkeverünk benne 1 kk cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, lefedjük. 10-15 perc alatt szépen felfut, majd összekeverjük a liszttel. Ha szárított élesztőt használunk, a fenti procedúra elmarad, helyette a szárított élesztőt jól elkeverjük a liszttel.
- Hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojásokat és a langyos vizet, jól összekeverjük, a kézimixer tésztakeverőjével maximum fokozaton kb. 5 percig, amíg szép, egyenletes tésztát kapunk.
- A kenyérsütő formát kiolajozzuk, kilisztezzük, és a tésztát beleöntjük, majd egy nedves tésztakaparóval elsimítjuk a tetejét.
- A formát letakarjuk (alufóliával vagy nedves szakajtóval), meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig, míg a duplájára nem nő.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- Egy tűzálló tálat megtöltünk forró vízzel, és a sütőnk aljára helyezzük.
- Ha a tésztánk a duplájára nőtt, megkenjük vízzel vagy tejben elkevert tojással a tetejét, és mehet is a forró sütőbe, majd 10-15 perc sütés után lehúzzuk a sütöt 180 fokra, és 35-40 percig sütjük tovább.
- A sütés alatt nem nyitjuk ki a sütő ajtaját!
- A sütési idő letelte után tűpróbát végzünk. Ha ragad, tovább sütjük addig, amíg nem ragad a fogpiszkálónkra a tészta.
- A kész kenyeret óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x11x7
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 72
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 49410
- Feltöltés dátuma: 2011. április 27.
Ajánló
Frissen a legfinomabb, másnap is még jónak mondható, de ajánlom a kihűlés után az azonnali szeletelést és fagyasztást. Nnekem a kelesztés alatt túlságosan feljött a tészta, és "kifutott" a formából. a sütőbe a forma alá duplán hajtott alufóliát helyeztem, így megóvtam a sütőt a kellemetlen meglepetésektől, amit a növő tészta okozott volna.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Cafika
156 recept
A receptet a dr. Schär oldalán találtam, itt. Új kenyérízre vágytam, ezt a receptet érdekesnek és egyszerűnek találtam, hát nekivágtam. Az eredmény nagyon finom, puha kenyér, (nemcsak) reggelire lekvárral, más finomságokkal is kiváló.