r
Nosalty Logó

Gluténmentes kenyér 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Cafika
Gluténmentes kenyér 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 218 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1071 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    943 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4284 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    3773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 218 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojás és az élesztő legyenek szobahőmérsékletűek. Pontosan kimérjük a hozzávalókat.
  2. Egy nagyobb pohárban kb. 1 dl langyos vizet töltünk, jól elkeverünk benne 1 kk cukrot, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt, lefedjük. 10-15 perc alatt szépen felfut, majd összekeverjük a liszttel. Ha szárított élesztőt használunk, a fenti procedúra elmarad, helyette a szárított élesztőt jól elkeverjük a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a sót, az olajat, a tojásokat és a langyos vizet, jól összekeverjük, a kézimixer tésztakeverőjével maximum fokozaton kb. 5 percig, amíg szép, egyenletes tésztát kapunk.
  4. A kenyérsütő formát kiolajozzuk, kilisztezzük, és a tésztát beleöntjük, majd egy nedves tésztakaparóval elsimítjuk a tetejét.
  5. A formát letakarjuk (alufóliával vagy nedves szakajtóval), meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percig, míg a duplájára nem nő.
  6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  7. Egy tűzálló tálat megtöltünk forró vízzel, és a sütőnk aljára helyezzük.
  8. Ha a tésztánk a duplájára nőtt, megkenjük vízzel vagy tejben elkevert tojással a tetejét, és mehet is a forró sütőbe, majd 10-15 perc sütés után lehúzzuk a sütöt 180 fokra, és 35-40 percig sütjük tovább.
  9. A sütés alatt nem nyitjuk ki a sütő ajtaját!
  10. A sütési idő letelte után tűpróbát végzünk. Ha ragad, tovább sütjük addig, amíg nem ragad a fogpiszkálónkra a tészta.
  11. A kész kenyeret óvatosan kifordítjuk a formából, és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x11x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 49410
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 27.

Ajánló

Frissen a legfinomabb, másnap is még jónak mondható, de ajánlom a kihűlés után az azonnali szeletelést és fagyasztást. Nnekem a kelesztés alatt túlságosan feljött a tészta, és "kifutott" a formából. a sütőbe a forma alá duplán hajtott alufóliát helyeztem, így megóvtam a sütőt a kellemetlen meglepetésektől, amit a növő tészta okozott volna.

Receptkategóriák

A receptet a dr. Schär oldalán találtam, itt. Új kenyérízre vágytam, ezt a receptet érdekesnek és egyszerűnek találtam, hát nekivágtam. Az eredmény nagyon finom, puha kenyér, (nemcsak) reggelire lekvárral, más finomságokkal is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...