r
Nosalty Logó

Tökmagos fehér kenyér

nemgabi
Tökmagos fehér kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

554
Kalória
18g
Fehérje
97.1g
Szénhidrát
9.2g
Zsír
24.8g
Víz
13.7g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 554 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4184.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    2841 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    99.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 2220 kcal
  • 12% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen hagyjuk kelni.
  2. Minden hozzávalót összegyúrunk. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk.
  3. Kelesztőtálba helyezve vagy letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor nagyjából duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk a tésztát, és egy sütőformába helyezzük.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik (kb. negyed óra), hagyjuk még egy kicsit kelni a kenyerünket, majd szép barnána sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mivel családom férfitagjai csak és kizárólag a fehérlisztből készült kenyeret tartják emberi tápláléknak, a női tábor viszont díjaz mindenféle rozsosat-magosat, így e két fél kompromisszumából született meg ez a kenyér.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...