Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökmagos fehér kenyér

Tökmagos fehér kenyér
Tökmagos fehér kenyér
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel családom férfitagjai csak és kizárólag a fehérlisztből készült kenyeret tartják emberi tápláléknak, a női tábor viszont díjaz mindenféle rozsosat-magosat, így e két fél kompromisszumából született meg ez a kenyér.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha igazán ki akarjuk élvezni a kenyér ízét, akkor csak vajjal (nem margarinnal) kóstoljuk meg először.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen hagyjuk kelni.
  2. Minden hozzávalót összegyúrunk. Addig gyúrjuk-dagasztjuk, amíg jól formázható, nem ragacsos tésztát kapunk.
  3. Kelesztőtálba helyezve vagy letakarva meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  4. Amikor nagyjából duplájára megkelt, még egyszer átgyúrjuk a tésztát, és egy sütőformába helyezzük.
  5. A sütőt bekapcsoljuk, és amíg bemelegszik (kb. negyed óra), hagyjuk még egy kicsit kelni a kenyerünket, majd szép barnána sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 591
elküldve: 1
receptkönyvben: 108
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

nemgabi

Mióta szakács: 2011.12.27.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

magos kenyér, fehér kenyér tökmaggal, házi kenyér

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-07 22:07

Kedves Nemgabi!

Elkészítettem ezt a finom kenyeret (minimális változtatással). Gratulálok hozzá. Valóban olyan szép, levegős lett, ahogyan láthatjuk is a képen. Szuper recept. Köszönöm szépen. Szeretettel: Évi néni

nemgabi
nemgabi / nemgabi Tue, 2012-05-08 21:04

Kedves Évi néni!
Nagyon örülök, hogy ízlett a kenyerem. Köszönöm a dicséretet! Én meg éppen a te békebeli sós kiflidet néztem ki, amit legközelebb el fogok készíteni. Majd beszámolok róla.
Szeretettel üdvözöl: Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2012-05-09 22:35

Kedves Nemgabi!

Nagyon fogod szeretni. Nem tudom milyen idős vagy, én már kicsivel túl az 50-en, de az én gyerekkoromban lehetett ilyen ízű kifliket kapni. Aki elkészítette, mindenki azt mondta, hogy tényleg az az íz. Süsd meg és te is megismerheted a múlt ízeit.Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-05-05 12:35

Kedves Nemgabi!
Gyönyörű a kenyered. Én sem vagyok a fehér híve, de ezt elkészítem, olyan szép. Gratulálok hozzá, és köszönöm a receptet. Szép napot! Üdv Évi néni

nemgabi
nemgabi / nemgabi Sun, 2012-05-06 10:16

Kedves Évi néni!
Köszönöm az elismerést! Ez a kenyér nemcsak szép, hanem nagyon finom is. Érdemes kipróbálni! Várom a visszajelzést!
További szép hétvégét! Üdvözlettel: Gabi

554
kenyérliszt BL80 50 dkg
tej 2 dl
friss élesztő 2 dkg
vaj 2 dkg
tejföl 1 ek
cukor 0.5 teáskanál
1 tk
tökmag 2 ek