Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos graham kenyér

Magos graham kenyér
Magos graham kenyér
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem minél kevesebb szénhidrátot fogyasztani. Ebből a kenyérből két keskeny szeletet megéve fél napra igen csak jóllaktam.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat robotgép táljába mérjük, és 8-10 perc alatt tésztát dagasztunk belőle, amit fél órai pihentetés után átgyúrunk, majd 3/4 órát kelesztünk.
  2. Ha duplájára kelt, olajozott munkafelületen tenyerünkkel egy lappá nyomkodjuk, majd feltekerjük, kiolajozott kenyérformába fektetjük.
  3. Folpackkal letakarva újabb fél órát kelesztjük, majd a 200 fokra előmelegített sütőben sütjük negyed órát, aztán lecsökkentve a hőt 170 fokra, további 20 percet.
  4. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x15 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 965
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

graham-lisztes kenyér, szezámmagos kenyér, graham-lisztes szezámmagos kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

326
öregtészta 25 dkg
graham-liszt 20 dkg
kenyérliszt BL80 25 dkg
víz 2 dl
friss élesztő 2 dkg
1 teáskanál
szezámmag 4 ek
szezámmag 2 ek
lenmag 2 ek
puffasztott amarant 3 dkg