Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék tejjel

Tökfőzelék tejjel
Tökfőzelék tejjel
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám régi szakácskönyvéből való ez a recept. Amióta ezt használta anyukám, azóta eszi meg édesapám a tökfőzeléket, és kis családom körében is sikere van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, és lereszeljük. Besózzuk, és állni hagyjuk.
  2. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, beletesszük az apróra vágott kaprot és a a jól kinyomkodott tököt.
  3. Folyamatosan kevergetve pirítjuk, majd felöntjük tejjel, és beletesszük a baracklekvárt, meg az ecetet.
  4. Mikor felforrt, beletesszük a tejfölt meg a cukrot. (Én itt már nem teszek bele cukrot, mivel a házi lekváram elég édes.)
  5. Készre főzzük. Nem kell sokáig forralni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 32
össznézettség: 53 598
elküldve: 3
receptkönyvben: 48
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Arthemis

Mióta szakács: 2011.10.13.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

lekváros tökfőzelék, tökfőzelék édesen, kapros-cukros tökfőzelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

309
spárgatök 2 kg
tejföl 2 dl
vaj 2 ek
finomliszt 3 evőkanál
sárgabaracklekvár 1 ek
tej 1.5 dl
cukor 1 csipet
ecet 1 kk
0 ízlés szerint
kapor 1 csokor