Nosalty Logó

Kapros tökfőzelék Dinától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dina79
Kapros tökfőzelék Dinától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 214 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 857 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 214 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    387.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 857 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.
  2. Amikor a hagyma megpirult, hozzáadjuk a gyalult tököt, sózzuk, megszórjukaz apróra vágott kaporral. Majd felöntjük a tejjel, és fedő alatt puhára főzzük.
  3. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és amikor a tök megpuhult, behabarjuk vele a főzeléket.
  4. Pár perc alatt összeforraljuk, és ízlés szerint sózzuk, ha szükséges.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 79421
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régen nem tartozott a kedvenceim közé, mert nálunk a család rántással készítette. Ez a habarással készült változat azonban nagy kedvencem! Ízlés szerint néha teszek bele egy csipet pirospaprikát, ez egy kis színt ad a főzeléknek. A tök mennyisége azért 40 dkg, mert én a fagyasztóból vettem elő, és ennyi volt egy zacskóban. Ha fagyasztott tököt használok,nem engedem fel, hanem fagyott állapotban a hagymára teszem, megvárom, amíg felenged, és csak utána engedem fel tejjel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon egyszer? és nagyon finom. :) Én egy icipici zúzott fokhagymát raktam még bele. És zabpehelylisztb?l csináltam habarást! Köszönöm a receptet! :)

Törölt felhasználó

Pirospaprika nélkül pici ecettel megbolondítva készítettem el.Nagyon gyorsan elkészül és finom is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.