r
Nosalty Logó

Tojásos kolbászpörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tojásos kolbászpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 2532 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

Összesen 138 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    11996 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 634 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    113 g

Zsír

  • Összesen
    163.3 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6803 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    991 mg
  • Nátrium
    5014 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4541 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    1150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    240 micro
  • β-karotin
    47984 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1656 micro
Összesen 2532 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    2615 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 138 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, és rátesszük a karikára vágott kolbászt.
  2. Közben vékony szeletekre vágjuk a hagymát, és amikor már zsírt eresztett a kolbász, rátesszük a zúzott fokhagymával együtt.
  3. Amikor üveges lesz a hagyma, belekeverjük az aprított paradicsomot, majd ráöntünk a borból. Ahogy párolódik, mehet bele még bor és kevés víz is, hogy maradjon alatta egy kevés folyadék. Elég neki alacsony lángon tíz perc, akkor mustárral és kevés borssal ízesítjük.
  4. Közben 7 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, hideg vízzel leöblítjük, majd megpucoljuk. A tojásokat négybe vágjuk, és hozzákeverjük a pörkölthöz. Megszórjuk aprított metélőhagymával. Azonnal tálaljuk a körettel.
  5. Az édesburgonyát meghámozzuk, és félbevágva felszeleteljük. Keverőtálban összekeverjük az olajjal, sóval és borssal, majd sütőpapírral kibélelt tepsiben szétterítjük, és betoljuk a 180 °C-ra előmelegített sütőbe. 15 perc alatt roppanósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 8795
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tojásos kolbászpörkölt
Zsuzsamama56 320 recept

Nagyon ízletes gyors ebédnek.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek