Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú tojás

Savanyú tojás
Savanyú tojás
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

"Hó végi", takarékos recept.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.
  2. Az olajat egy lábasban kissé megforrósítjuk, a lisztet kevergetve 1 perc alatt zsemleszínűre pirítjuk rajta. A hagymát hozzáadjuk, egy picit tovább pirítjuk, majd félrehúzva pirospaprikával meghintjük.
  3. Kb. 5 deci vízzel felöntjük, a babérlevelet, csipetnyi sót, ecetet, cukrot és a tejfölt hozzáadjuk. 2-3 perc alatt kevergetve sűrű mártás lesz belőle.
  4. Megkóstoljuk, és ha kell utána ízesítjük, és egy kevés mustárt adunk hozzá.
  5. Az egészet egy széles serpenyőbe öntjük, és a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk, beleütjük. Lassú tűzön addig főzzük, míg hártyásodni nem kezdenek a tojások. Galuska vagy tészta illik hozzá köretnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 36 436
elküldve: 8
receptkönyvben: 178
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

werdi

Mióta szakács: 2010.04.17.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pörkölt
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú tükörtojás, tejfölös-mustáros tojás

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k_emese
k_emese Tue, 2014-05-13 16:34

A férjem kedvence, neki is az Édesanyja főzte készítette többször annak idején....Ma én is elkészítem neki a recepted alapján :) szerintem nagy örömet okozok vele! Köszönöm a receptet!

Misanthrop
Misanthrop Wed, 2013-02-13 17:23

Köszönöm a receptet! Egy nagyon jó barátom mindig arra kért, hogy csináljak neki savanyú tojást amit az Anyukája csinált neki régen. El sem tudtam képzelni milyen az...csak a savanyú tojáslevest ismertem. Végre, ezzel a recepttel sikerült örömet szerezni neki! Köszönöm még egyszer!

237
vöröshagyma 1 kis db
napraforgó olaj 4 ek
finomliszt 1 púpozott ek
fűszerpaprika 1 kk
babérlevél 3 db
1 kávéskanál
cukor 0.5 teáskanál
ecet 1 ek
tejföl 150 g
mustár 1 kávéskanál
tojás 4 db
víz 5 dl