r
Nosalty Logó

Egg curry

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mango
Egg curry
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szósz elkészítése

A curry elkészítése

Összesen 355 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szósz elkészítése

A curry elkészítése

Összesen 1419 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A szósz elkészítése

A curry elkészítése

Összesen 93 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    478 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    857 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 355 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2532.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    1490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1086 micro
  • α-karotin
    611 micro
  • β-karotin
    3429 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    2580 micro
Összesen 1419 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    225 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1015 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 93 Kcal

Hozzávalók

A szósz elkészítése

A curry elkészítése

Elkészítés

A szósz elkészítése

  1. 8 tojást keményre főzünk, megpucoljuk, és félretesszük.
  2. A paradicsomok héját eltávolítjuk, és felkockázzuk.
  3. Az apróra vágott hagymát pici olajon pirítjuk, amíg áttetsző nem lesz. Sózzuk, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. Addig pirítjuk, amíg a gyömbér nyers illata elillan. Hozzáadjuk a fűszereket, úgymint a kurkumát, az őrölt chilit vagy pirospaprikát, az őrolt koriandert és az őrölt római köményt. Kevergetve pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a hámozott, felkockázott paradicsomot. Jól elkeverjük, majd fedő alatt lassú tűzön annyi ideig főzzük, amíg egy sűrű, de egynemű szószt nem kapunk. Vizet nem szükséges hozzáadni, ám ha valami extra éretlen és kemény paradicsommal van dolgunk (amire jó esély van így január közepén...), akkor fél dl víz hozzáadásával lendíthetünk a dolgon.
  4. Ha elkészült a szószunk, félretesszük.

A curry elkészítése

  1. Egy magasabb falú serpenyőben olajat hevitunk, majd ha már forró, beledobjuk a mustármagot, a chili pelyhet, a curry leveleket (ez elhagyható) illetve az egész római köményt. Addig pirítjuk, amíg a kömény pattogni kezd.
  2. Hozzáadjuk a már elkészített és félretett szószt, és elkeverjük. Hozzáadunk kb fél dl vizet és a tamarind pasztát (ez elhagyható, esetleg egy kávéskanál cukorral helyettesíthetjük), majd fedő alatt felforraljuk.
  3. Nagy lángon forraljuk, amíg elfő a hozzáadott víz, majd hozzáadjuk a főtt tojásokat és az apróra vágott friss koriandert.
  4. Chapatival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 6437
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 24.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A tojás curry egy népszerű pakisztáni étel, amely eredetileg Észak-Indiából származik. Nevezhetjük pakisztáni tojáspörköltnek. Nagyon sokféle elkészítési módja van, ez általában régiónként változik.  A recept a férjem családjától származik, ők ilyen módon szokták elkészíteni, az egyetlen különbség, hogy ők a szószt kuktában főzik. Nekem nincs kuktám, és nem is vágyom rá:), így én maradtam a hagyományos fazéknál. Az ízén nem változtat, ellenben egy picit tovább tart.

Hozzászólások (3)

terranova56

egyszer majd valaki magyarázza el hogy mi az a curry, mert ahány helyre kattintok mindenhol más. Ha más akkor mit?l curry?

Mango

Kedves Terranova56, A curry szo a tamil kari szobol szarmazik, es a jelentese szósz. Curry szoval fejezik ki azt az etelfeleseget, amikor a hus vagy zoldsegek, esetleg mindketto, kulonbozo fuszerek felhasznalasaval keszitett szoszban fo meg. Nincsen koze az ugynevezett curry-porhoz, ami kulonfele fuszerek orlemenyebol keszult fuszerkeverek. Ugy, ahogyan nalunk a porkolt is egy etelfeleseg, ami keszulhet kulonbozo husokbol, gombabol, stb. :)

terranova56

Köszönöm a választ, de.... mintha a pörkölt is "különböz? f?szerek felhasználásával készített szószban f? meg", ezek szerint a pörkölt ís talán curry?

Mango

A porkolt egy magyar szo. A curry azsiai. Afrikaban stewnak hivjak a porkoltot. Miert nevezned a magyar porkoltot idegen szoval? Ha magyar csirkeporkoltot keszitesz, az csirkeporkolt lesz. Ha pakisztani chicken curryt keszitesz, az is egyfele porkolt, de minek magyarositanad a nevet? A curry az etel tipusa.

terranova56

hát mégegyszer köszönöm, imádom a pörköltet és ez így is marad szerintem, de majd a currykre is figyelmet fordítok

Poxy

Nagyon szuper recept, annyival egészíteném ki csupán, hogy a ghee (gí) tisztított vaj, tehát ha vajjal helyettesítjük, sokkal közelebb járunk az eredeti ízekhez, mint ha étolajjal. A tamarind, és a bel?le készült paszta pedig egy savanykás dolog, semmiképpen nem cukorral helyettesíthet?, akkor már inkább s?rített paradicsommal, vagy gyenge ecettel, (esetleg citromlével).

Hozzávalók

A szósz elkészítése

A curry elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek