r
Nosalty Logó

Szaftos tojáspörkölt óriásgaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Szaftos tojáspörkölt óriásgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 1196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A galuskához

Összesen 88 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    1367 micro
Összesen 400 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3613.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1342 mg
  • Nátrium
    1489 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    1741 mg
  • Retinol - A vitamin:
    929 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    1744 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4101 micro
Összesen 1196 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    190 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Minden zöldséget egészen apróra vágunk. A tojásokat tetszőleges keménységűre főzzük (én 7 percesre, lágyabbra hagytam, de egészen keményre is lehet), majd meghámozzuk.
  2. Olajon megdinszteljük a hagymát, míg egészen üveges nem lesz, majd hozzáadjuk a fokhagymát és 1-2 percig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a paprikákat és fedő alatt 5-7 perc alatt teljesen szétfőzzük. Ekkor jöhet a paradicsom, amivel ugyanígy járunk el.
  3. A pörköltalapot megfűszerezzük, majd felöntjük alaplével és 10 perc alatt átrotyogtatjuk. Ha szeretnénk, rusztikusra is hagyhatjuk, de le is turmixolhatjuk egészen simára.
  4. A megfőzött tojásokat negyedekre vágjuk, majd átforgatjuk a pörköltalappal. Galuskával, petrezselyemmel és egy extra buggyantott tojással tálaljuk.

A galuskához

  1. Egy bögrébe ütjük a tojásokat, majd elkeverjük annyi liszttel, hogy sűrűbb, de nem szilárd masszát kapjunk. Két kanál segítségével lobogó vízbe szaggatjuk, majd ha felúsztak a felszínre, kihalásszuk őket.
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 3468
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 06.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással

Receptjellemzők

Szaftos tojáspörkölt óriásgaluskával
Lakos Benedek 264 recept

A húsmentes pörköltek leglaktatóbbika tojásból készül, nem is csoda hát, ha egy kis adag is elég már belőle ahhoz, hogy ne korogjon tovább az a gyomor. Tálaljuk galuskával, már csak hecc gyanánt is, hogy még több formában kerüljön tojás a tányérra.

Hozzávalók

A pörkölthöz

A galuskához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek