Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csípős lecsó Hobbychef konyhájából

Csípős lecsó Hobbychef konyhájából
Csípős lecsó Hobbychef konyhájából
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a lecsót kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretik a csípős, erősen fűszeres ételeket. Akik ezt nem kedvelik, azok inkább lecsópaprikából főzzenek lecsót, csípős paprika és chili nélkül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fehér kenyérrel fogyasztom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikákat karikára vágjuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a szalonnát és a kolbászt szeleteljük.
  2. Egy nagy serpenyőben, olajon megpirítjuk a hagymákat és a szalonnát, rátesszük a paprikákat, majd a paradicsomot, fűszerezzük.
  3. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a kolbászt. A végén locsolunk rá vörösbort. Elzárjuk a tűzhelyet, s hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
  4. Tálaláskor egy mély tányérba merünk a lecsóból, kanalazunk rá tejfölt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 181
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lecsó csípősen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

463
paprika 75 dkg
hegyes erős paprika 2 db
chili 4 db
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 35 dkg
császárszalonna 10 dkg
csípős kolbász 15 dkg
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 1 kávéskanál
vörösbor 1 dl
tejföl 1 dl