Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáskrémleves a'la janettaylor

Tojáskrémleves a'la janettaylor
Tojáskrémleves a'la janettaylor
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikusabb tojáslevesem után íme egy pikánsabb verzió.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pisztácia- és a szezámolajat hevítsük fel, adjuk hozzá az aprított metélőhagymát, és pirítsuk le. Adjuk hozzá az őrölt fűszereket és a fehérbort. Főzzük egy rövidebb ideig, majd öntsük fel az alaplével, és lógassuk bele a szemes borsot és babérlevelet teatojásban.
  2. Tegyük fel a tojásokat főni, és ha készen vannak, akkor kockázzuk fel mindet. Adagoljuk hozzá a levesünkhöz.
  3. Keverjük simára a zabkrémben és a tejben a keményítőt, óvatosan forgassuk a levesünkbe bele, és turmixoljuk az egészet krémesre. Forraljunk rajta egyet, és adjuk hozzá a citromlevet.
  4. Szórjuk meg pluszba cayenne borssal vagy chilipehellyel, és már kész is.
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 736
elküldve: 2
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
106 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

krémleves főtt tojással

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

269
főtt tojás 7 db
zabtejszín 1 dl
tej 1 dl
marha alaplé 2 l
őrölt fűszerkömény 1.5 teáskanál
metélőhagyma 1 csokor
cayenne bors 1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
fehérbor 1 dl
kurkuma 1 kávéskanál
szerecsendió 1 csipet
citromlé 1 tk
0 ízlés szerint
szezámolaj 3 ek
mogyoróolaj 1 ek