r
Nosalty Logó

Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Tojás nélküli diós-kakaós csiga tortaformában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Összesen 3741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Összesen 344 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 621 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    185.9 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2119.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    928 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 3741 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 344 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral, sóval. A megkelt élesztőt hozzáöntjük, a megmaradt langyos tejjel, jól kidagasztjuk, majd hozzáadjuk a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg az edény falától elválik. Kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát két részre vágjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk, lekenjük olajjal, és az összekevert diós tölteléket rászórjuk. Felsodorjuk, mint a bejglit. 1,5 cm vastagra szeleteljük. A másik tésztát is kinyújtjuk, olajjal lekenjük. A kakaóport, fahéjat, cukrot elkeverjük, és megszórjuk a tésztalapot. Feltekerjük, és felszeleteljük.
  3. A formát olajjal kikenjük, az oldalát is, és a csigákat sorban, szorosan belerakjuk. A csigák így felfelé növekszenek. Olajjal a csigák külső részét egy ecsettel lekenjük. 190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, és hideg sütőbe tesszük, míg melegszik a sütő, addig is kel. Sütés közben fóliával betakarjuk, hogy meg ne égjen a teteje. Amikor elérte a hőfokot, kb 30 perc alatt készre sül.
  4. A sütés végén forró vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk. Még 5 perc, míg magába szívja, és kész is van. Nagyon finom lett.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26×26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2287
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Mara tésztareceptje után készítettem tortaformában. Nagyon finom lett. Köszönet a receptért.

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A kakaós töltelékhez

A csigák locsolásához

A csigák oldalának és a formának a lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?