r
Nosalty Logó

Diós tekercs Pimkie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pimkie
Diós tekercs Pimkie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Diós krémhez

A tetejére

Összesen 776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Diós krémhez

A tetejére

Összesen 6203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tésztához

Diós krémhez

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    215 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 776 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.7 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5564.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    1038 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    486 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    2011 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    711.7 g
  • Cukor
    189 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1525 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    623 micro
Összesen 6203 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Diós krémhez

A tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt kevés langyos, cukrozott tejbe morzsolva felfuttatjuk.
  2. A többi hozzávalót a maradék langyos tejjel alaposan összedolgozzuk. Ha a tészta túl ragacsos lenne, egy kevéske lisztet adunk hozzá.
  3. Letakarva, langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

Diós krémhez

  1. A puha vajat a darált dióval és a porcukorral addig keverjük egy villával, míg krémes állagúvá válik.
  2. A megkelt tésztát egy kilisztezett deszkán finoman átgyúrjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. Rákenjük a diókrémet, majd felcsavarjuk (mint egy bejglit).
  4. Olvasztott vajba mártott késsel felszeleteljük. (Én recés kést szoktam használni, szerintem azzal könnyebb.) A szeleteket picit megdöntve egy magasabb falú, kivajazott tepsibe állítgatjuk (félig egymásra tesszük őket).

A tetejére

  1. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, s 12 percig még kelesztjük. Ezután előmelegített sütőben 20 percen keresztül 180°C-on sütjük.
  2. Ekkor meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel, és további 10 percig 155°C-on sütjük.
  3. Langyosan fogyasztva az igazi.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1585
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az egyik kedvenc sütim. A külseje ropogós, a belseje nagyon puha; a citromos kelt tészta a vajas diókrémmel tökéletes párosítás!

Hozzávalók

Tésztához

Diós krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...