r
Nosalty Logó

Tofu curryvel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Tofu curryvel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tofu sütéséhez

A pácléhez

Összesen 391 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tofu sütéséhez

A pácléhez

Összesen 1568 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tofu sütéséhez

A pácléhez

Összesen 143 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1791.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 391 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.1 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7166.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    4199 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    1429 mg
  • Nátrium
    898 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1568 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

A tofu sütéséhez

A pácléhez

Elkészítés

A tofu sütéséhez

  1. Keverjük össze a páclé hozzávalóit, és adjuk hozzá a tofut. A legjobb, ha min. fél órát állnak a pácban, de ha sietünk, akkor pár perc is elég.
  2. Felmelegítjük az olajat egy wokban vagy teflonos serpenyőben, hozzáadjuk a mustármagot. Amikor pattogni kezdenek a magok, akkor hozzáadjuk a hagymát és fokhagymát. Kis kavargatás mellett pároljuk aranybarnás színűre, majd adjuk hozzá a pácolt tofut. Ügyeljünk arra, hogy sütés közben a tofu ne törjön össze! A tányér aljáról a maradék páclevet is öntsük bele, és pár perc alatt közepes lángon süssük össze.
  3. Felvesszük a lángot, és hozzáadjuk a kókusztejet, összefőzzük, hagyjuk besűrűsödni. Ez kb. 5-8 perc.
  4. Tálalhatjuk rizzsel vagy naan kenyérrel.
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 20287
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 20.

Ajánló

Ideális étel egyedülállóknak és folyton sietőknek, kb. 20 perc alatt megvan mindenestül, és nem igényel nagy főzőtudományt. Ha csak egy adagot főznél, akkor 1 csomag tofu kell, és mindent felezz kisebbre: pl. nem kiskanállal, hanem mokkáskanállal mérd.

Receptkategóriák

A BBC oldalain találtam ezt a receptet. Eredetileg csirkével készül, de mivel én nem nagyon eszem húst, tofura cseréltem. Ha mégis csirkével csinálnátok, akkor 4 csirkemellre lehet visszacserélni a tofut.

Hozzávalók

A tofu sütéséhez

A pácléhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek