r
Nosalty Logó

Thai kecske laksa

NS
Thai kecske laksa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

617
Kalória
28.1g
Fehérje
67g
Szénhidrát
26.3g
Zsír
339.9g
Víz
57g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    812.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    339.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.1 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.5 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    974 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    267.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1359.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1189 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 2466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben az olívaolajban megsütjük a kecskehúst többször megkeverve, hogy véres darabok ne legyenek benne.
  2. Egy levesfőző edényben felforraljuk a vizet, és a kecskehúst belekaparjuk úgy, hogy a zsiradékot a serpenyőben hagyjuk. Lefedve tovább pároljuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  4. A serpenyőben a fennmaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a hagymát.
  5. Közben a gyömbér héját lekaparjuk, felszeleteljük, a hagymára dobjuk.
  6. A chilit kimagozzuk, apróra vágjuk, és a hagymához adjuk.
  7. Pár percig pároljuk, míg a gyömbér és chili aromája elárasztja a konyhát.
  8. A hagymás keveréket a kecskehúshoz adjuk, és elkeverjük.
  9. A darált szerecsendiót, kurkumát, citromfüvet és sót is hozzáadjuk.
  10. A korianderleveleket lecsipkedjük a szárról - pár darabot félretehetünk díszítésnek -, és csak a leveleket belekeverjük a levesbe.
  11. A rizstésztát egy külön edényben puhára főzzük. Kb. 10-15 perc.
  12. A bambuszrügyet leszűrjük, és a leveshez adjuk.
  13. Ha minden megfőtt a levesben, belekeverjük a kókusztejet is, és 5 percig együtt főzzük.
  14. 4 tányérban elosztjuk a levest, a rizstésztát ráhalmozzuk, és korianderlevelekkel díszíthetjük. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 40 p

Pikáns laktató leves rizstésztával.

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...