Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Januári leves

Januári leves
Januári leves
70 perc / előkészület: 45 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elég régen volt, hogy ezt a receptet megtaláltam egy magazinban, mert fénymásolatot készítettem róla. Ki használ manapság már fénymásolót? Na, de a lényeg az, hogy ez egy "fogyókúrás" leves, de szerintem inkább januári, mert sokan akkor kezdenek bele. Én gyakran főzöm, mert nagyon finom és szeretem a leveseket. Viszont, ha valaki fogyni szeretne, akkor azért hasznos megfőzni, mert olyan dolgok vannak benne, amik elősegítik, hogy kevesebbet együnk, de amire a szervezetünknek szüksége van, az mind megtalálható benne. DE ez nem csodaszer, csak egy leves, ez egy oszlop a "ház építéshez", ami januárban a fogyókúra nevet kapta.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy fazékban, közepes lángon felhevített olajon üvegesre pároljuk a hagymát. Rakjuk bele a falatnyi darabokra vágott húst és süssük fehérre. Adjuk hozza a répát, fokhagymát, jalapenót meg a kakukkfüvet és kevergessük pár percig.
  2. Öntsük fel a levessel, forraljuk fel. Rögtön rakjuk bele a babot, spenótot végül a paradicsomot. Amikor újra forr, főzzük 4-5 percig. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk.
  3. Tálaláskor megszórjuk 1 ek sajttal, meglocsolhatjuk friss citromlével.
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 300
elküldve: 1
receptkönyvben: 185
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fogyókúrás leves, zöldségleves parmezánnal és csirkemellel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Tue, 2015-01-27 09:54

Szerencsére az összes hozzávaló meg volt, azonnal nekiláttam, megfőztem. Remek leves, nagy volt a sikere, biztos, hogy többször fogom csinálni. Csak egyet változtattam, leveles spenótot használtam.
Üdv és szép napot, köszönet a receptért.
Pogácsa

witch
witch / witch Tue, 2015-01-27 18:16

Nagyon szivesen, orulok, hogy ennyire izlett!
O, az nekem nem is jutott eszembe, hogy otthon valaki spenot puret fog belerakni, mert nalunk az nincs a boltban, igy en is a leveleset hasznalom. :o)
Szep napot Neked is!
udv:witch

Rigójános
Rigójános Fri, 2017-01-13 08:07

Pedig nem árt néha ilyesmire is odafigyelni, elsőre pl. én is elcsodálkoztam, mert nekem is pl. spenótpüré van a mélyhűtőben... de a fotón végöl is látszik, hogy a levesben nem az van :)

351
olívaolaj 2 ek
fehér hagyma 2 nagy fej
csirkemell filé 70 dkg
sárgarépa 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
jalapeño 1 db
kakukkfű 1 teáskanál
csirke alaplé 2 l
vörösbab 25 dkg
spenót 20 dkg
paradicsom 1 nagy db
2 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 7 dkg
citromlé 7 csepp