Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kelbimbóleves gazdagon Vicikótól

Kelbimbóleves gazdagon Vicikótól
Kelbimbóleves gazdagon Vicikótól
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jóízű, tartalmas, igazi téli leves. Természetesen lehet fagyasztott kelbimbóból is készíteni, de télen próbáljuk frissből, mert szinte minden piacon meg lehet venni. Étvágytól és kapacitástól függően, egy könnyebb második fogás jöhet utána.:-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont vékony csíkokra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. 
  2. Hozzáadjuk a darált húst, zsírjára sütjük. Ezután tesszük bele a karikákra vágott póréhagymát, azt kissé megfonnyasztjuk.
  3. Ezalatt a kelbimbót, amit megtisztítottunk (felleveleit eltávolítottunk), megmostunk, negyedeltünk és a kis torzsáját kissé kivágtunk, a forrásban lévő zöldséglevesbe tesszük, és néhány perc (3-4) alatt félpuhára megfőzzük. Nagyon vigyázzunk, nehogy megpuhuljanak!
  4. Ha kész, hozzáadjuk levével együtt a húshoz, beleöntjük  a tejszínt, beletesszük a  krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiót reszelünk rá.
  5. Óvatosan összekeverjük, és nem túl erős lángon hagyjuk felforrni.
  6. Friss, ropogós kenyérrel azonnal tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 24 089
elküldve: 13
receptkönyvben: 552
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kelbimbóleves darált hússal, húsos kelbimbóleves, húsos-tejszínes kelbimbóleves

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Tue, 2015-01-20 11:01

Kelbimbó minden formában és mennyiségben jöhet! Ma ezt készítem ebédre és már az illatát is imádom!

enique
enique / enique Fri, 2013-11-22 15:07

Nagyon finom...! Most ettük meg, koponyánként 2-2 tányérral.
Isteni a recept. És jó ötlet darált hússal gazdagítani a leveseket
Én a szerecsendió helyett (amit a családom nem nagyon kedvel), leheletnyi kakukkfűvel ízesítettem, és 1 cikk fokhagymát is tettem a húshoz, de ezek apróságok, amúgy úgy jó ahogy van.

505
bacon 100 g
olívaolaj 2 ek
póréhagyma 100 g
darált sertéshús 400 g
kelbimbó 500 g
leveskocka 2 db
víz 1.5 l
főzőtejszín 250 ml
krémsajt 50 g
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint