Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mazsolás borleves

Mazsolás borleves
Mazsolás borleves
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepre, hétköznapra borleves kedvelőknek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát elkészítés előtt annyi borba áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A többi bort 4 dl vízzel hígítjuk, belecsavarjuk a citrom levét, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük, és forrástól számítva 2 percig főzzük.
  3. A tojássárgákat cukorral habosra keverjük, és citromhéjat reszelünk bele.
  4. A forró bort rászűrjük, és a tűzre visszatéve addig keverjük, míg be nem sűrűsödik.
  5. Átszűrjük.
  6. Lecsepegtetett mazsolával és csipetnyi szerecsendióval meghintve kínáljuk.
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 929
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

borleves, fűszeres borleves, borleves mazsolával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

431
édes fehérbor 6 dl
cukor 10 dkg
mazsola 10 dkg
citrom 1 db
tojássárgája 8 db
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 4 db
szerecsendió 4 csipet