Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos csicserileves zöldbabbal

Sáfrányos csicserileves zöldbabbal
Sáfrányos csicserileves zöldbabbal
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, energiadús, csípős leves téli napokra.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított olajon megpirítjuk a hagymát a szezámmaggal és a currypasztával együtt.
  2. Rátesszük a zöldbabot, a fehérrépát, sózzuk, és fedő alatt pár percig pároljuk. Felöntjük fél liter vízzel, beleszórjuk a kurkumát, és fedő alatt 10 percig főzzük.
  3. Hozzáadjuk a csicserit, a kókusztejet, és további 10 percig főzzük fedő alatt.
  4. Legvégül beletesszük a sáfrányt, a petrezselyemzöldet, a citromlevet, és 5 perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 572
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ZilkaZil

Mióta szakács: 2013.01.21.
127 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsó leves, sáfrányos csicserileves, zöldbabos csicserileves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bmbe
Bejja / bmbe Sat, 2014-12-06 13:59

Kedves ZilkaZil!
Hiányolom a receptből a csicseri beáztatását. 10 perc alatt max a konzerv fő meg.
:)

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2014-12-11 18:12

Kedves bmbe, az összetevők között főtt/konzerv csicserit adtam meg, aminek 10 perc elegendő. üdv, ZilkaZil

901
csicseriborsó 25 dkg
zöldbab 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
fehérrépa 1 kis db
citromlé 0.5 citromból nyert
kókusztej 3 dl
sáfrány 1 teáskanál
kurkuma 1 kávéskanál
sárga currykrém 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
2 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
szezámmag 1 ek
víz 5 dl