Kecskehús

Kecskehús

Leírás

A kecskének nincs olyan része, amelyet ne lehetne hasznosítani. Ennek ellenére hazánkban sokan idegenkednek a kecskehús fogyasztásától, és kecskehús üzleti forgalomban csak elvétve kapható. Mivel a kecske zsírszövetei a juhokéval ellentétben nem az izomszövetek közé épülnek be, a húsa egyáltalán nem faggyús. Magas a tápértéke, könnyen emészthetős, ezért a diétás étkezés fontos eleme lehet. Az íze miatt is érdemes kecskét fogyasztani, de mindig hártyázzuk le felhasználás előtt alaposan. Ha sütjük a húst, érdemes 2-3 nappal előtte bepácolni, fokhagymával és szalonnával megtűzdelni.

Mikor vegyem

Gidát tavaszi vágáskor, egyébként amikor szerezni tudunk "termelőtől" vagy megbízható hentestől.

hogyan tároljam

Hűtőben, de hamar felhasználandó.

5 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.