r
Nosalty Logó

Tésztasaláta Helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Tésztasaláta Helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 219 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1681.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 922 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    112.7 g

Zsír

  • Összesen
    242 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6725.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    4388 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    745.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    797 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    761 micro
  • Kolin:
    838 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    1081 micro
Összesen 3685 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    214 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tésztát.
  2. A hagymát megpucoljuk, felvágjuk, és az uborka levében pár percig főzzük.
  3. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk.
  4. A sonkát apró kockára vágjuk.
  5. Amikor kihűlt a tészta és a hagyma, egy nagyobb tálba öntjük, hogy össze tudjuk keverni a többi hozzávalóval.
  6. Hozzáadjuk a tartármártást, mustárt, ketchupot, a tejfölt, az olajat, az apróra vágott uborkát, a sonkát, a hagymát a levével, a kemény tojást apróra vágva.
  7. Sózzuk, borsozzuk,ízesítjük ízlés szerint, jól összekeverjük, és hűtőben tároljuk tálalásig.
  • Elkészítettem: 44 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11305
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Régen készítettem ezt az ételt, és most eszembe jutott, hát ez volt a mai ebéd. Rántott hússal, sült hússal nagyon finom, de fogyaszthatjuk  csak magában. Én most a  húst kihagytam. Ma tettem bele kukoricát és borsót. Néha még kápiát is. Minél színesebb, annál mutatósabb az étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek