Tésztában sült kolbászok
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
100g tej56 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
155 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
A mártáshoz
-
11g vaj75 kcal
-
28g salottahagyma18 kcal
-
40g csiperkegomba9 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
38g barna sör16 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g nádcukor5 kcal
Összesen
739
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
400g tej224 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
200g sütnivaló kolbász618 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
A mártáshoz
-
42g vaj301 kcal
-
112g salottahagyma73 kcal
-
160g csiperkegomba34 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
150g barna sör65 kcal
-
400g zöldség alaplé28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g nádcukor19 kcal
Összesen
2955
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
11.1g tojás14 kcal
-
20.2g tej11 kcal
-
10.1g finomliszt37 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g mustár0 kcal
-
10.1g sütnivaló kolbász31 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
A mártáshoz
-
2.1g vaj15 kcal
-
5.6g salottahagyma4 kcal
-
8.1g csiperkegomba2 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
7.6g barna sör3 kcal
-
20.2g zöldség alaplé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g nádcukor1 kcal
Összesen
148
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 42.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1805.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 49 mg
-
Kálcium 171 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 296 mg
-
Nátrium 1249 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 164.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 256 micro
Összesen
739
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 169.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 932 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7223.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 686 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 1182 mg
-
Nátrium 4996 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 234.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 658.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 597 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 227 micro
-
Kolin: 777 mg
-
Retinol - A vitamin: 592 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1025 micro
Összesen
2955
kcal
- 8% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 33.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
148
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
400 ml tej
-
200 g finomliszt
-
1 kávéskanál só
-
5 db zsálya
-
50 ml napraforgó olaj
A mártáshoz
-
3 ek vaj
-
4 közepes db salottahagyma
-
5 közepes db csiperkegomba
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1.5 dl barna sör
-
4 dl zöldség alaplé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál nádcukor
Elkészítés
A tésztához
- A tojásokat nagyobb tálba ütjük és habverővel alaposan felverjük. Hozzáöntjük a tejet, és simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzádobjuk a sót, és belekanalazzuk a mustárt, majd csomómentesre keverjük és félretesszük.
- Közben egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat (annyit, amennyi pont ellepi az alját), és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
- Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd rádobjuk a kolbászokat, és körbepirítjuk őket.
- Vegyük ki az olajos tepsit a sütőből, óvatosan tegyük bele a zsályaleveleket (fröcskölni és sercegni fog!), majd pár másodperc múlva tegyük bele a kolbászokat, és öntsük rá az előzőleg elkészített tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 15-20 percre, amíg a tészta szépen feljön és megpirul. Közben, ha lehet, ne nyitogassuk a sütő ajtaját.
A mártáshoz
- Amíg a kolbász és a tészta sül, elkészíthetjük a mártás. Első körben tegyük a vajat abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és 5-6 perc alatt pároljuk üvegesre.
- Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát is, és pirítsuk még 2-3 percig, hogy kicsit összeessen.
- Kanalazzuk rá a lisztet, majd keverjük el benne, és öntsük fel a sörrel, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az alaplevet is. Sózzuk, édesítsük kevés cukorral, és addig főzzük, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 102
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4577
- Feltöltés dátuma: 2016. január 06.
Receptjellemzők
Dávid
350 recept
Avagy "toad in the hole", ami nem más mint yorkshire puddingban sült kolbászok. Nagyon gyorsan megvan, és extra kiadós. Igazi tartalmas hétköznapi ebéd vagy vacsora.