r
Nosalty Logó

Karaj pizzás leveles tésztában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi baba
Karaj pizzás leveles tésztában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 675 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4054 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 241 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.9 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 675 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    269.4 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6963.2 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    312 mg
  • Foszfor
    2785 mg
  • Nátrium
    2413 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    917 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    493 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4054 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt befűszerezzük, jól dörzsöljük bele a fűszereket a húsba, és hagyjuk pihenni a húsit, hadd pácolódjon legalább egy félórát.
  2. A leveles tésztát kiolvasztjuk, és lisztezett deszkán gáz vagy villany tepsi méretűre kinyújtjuk. A kinyújtott tésztára rákenjük a pizzakrémet (én tubusosat használtam). A bekent tésztára szétszórva ráreszeljük a fele sajtot.
  3. Az egészben hagyott fűszeres hús minden oldalát egy serpenyőben megpirítjuk, és ha szép piros a karaj, a serpenyőbe öntünk a hús mellé 3 dl vizet, majd lefedjük, és puhára pároljuk (míg elfő a víz).
  4. Ha a víz elpárolgott és a húsi már puha, úgy melegen rárakjuk a tésztára, és becsomagoljuk. A tésztát villával megszurkáljuk, és felvert tojással megkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütjük.
  5. A tészta ha szépen megpirult, ráreszeljük a maradék sajtot, és még néhány percre visszarakjuk sülni. Langyosan vagy hidegen tálaljuk salátával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4605
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Karaj pizzás leveles tésztában
Évi baba 38 recept

A mélyfagyasztott leveles tészta zseniális találmány! Mindig van a fagyasztómban néhány csomaggal (tescos), olcsó és nem darabra van vágva a tészta, hanem egyben van. Rengeteg módon lehet felhasználni a tésztát, lehet sósan vagy édesen elkészíteni, pl., lekvárral, túróval, kakaóval, stb. tölteni. Remek váratlan vendégváró, mert a mikróban gyorsan fel lehet olvasztani. A családnak nagyon ízlett ez a változat, finom vegyes zöldsalátával tálaltam. Hidegen is finom, akár ünnepi asztalra is egy jó fogás lehet.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek