r
Nosalty Logó

Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 155 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 529 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.8 g

Zsír

  • Összesen
    106.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    723.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 2114 kcal
  • 10% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 155 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Egy méretes tálban összekeverünk két evőkanál olívaolajat a sóval, borssal, fűszerpaprikával. Az egészben hagyott fél csirkemellfilét beletesszük és jól átforgatjuk. A tálban hagyjuk addig, amíg elkészítjük a gombás ragut, és a burgonya puhára fő.
  2. A hagymát finomra aprítjuk, a gombát tisztítás után kis darabokra vágjuk. Egy méretes serpenyőben felforrósítunk két evőkanál olívaolajat. A hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát, és kevergetve összesütjük.
  3. A húst kiemeljük a pácból, és egy méretes tepsibe vagy jénai tálba tesszük, és letakarjuk alufóliával. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kész, teljesen langyosra hűtjük.
  4. A burgonyát melegen lehéjazzuk, és kézi krumplinyomóval összetörjük. Ezután összekeverjük a hagymás gombával. Sózzuk, borsozzuk. Langyosra hűtjük.
  5. A leveles tésztát kigöngyöljük, és a gombás krumplipép felét a közepére simítjuk olyan hosszúságban, amekkora sült csirkemell. Erre fektetjük a húst. A gombás krumpli másik felét pedig egyenletesen a tetejére kenjük. Ha kell, kanállal vagy kézzel teljesen beborítjuk a húst.
  6. Ezután a leveles tészta széleit alulról, felülről és a két oldaláról középre hajtjuk, vagyis „bebugyoláljuk” a bevont csirkemellet. A batyut sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük A tetejét enyhén megolajozzuk. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  7. Langyosra hűtjük, szeleteljük, és friss salátával kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1100
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Leveles tésztába burkolt burgonyás csirkemell
Lizinka_ 591 recept

Az örök klasszikusokból alkottam ezt a finom húsos ételt, amit hétköznap, hétvégén, de akár ünnepnap is bátran tehetünk családunk asztalára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek