Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis ponty burgonyaágyon

Tepsis ponty burgonyaágyon
Tepsis ponty burgonyaágyon
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer az unokatestvérem vásárolt három halat. Sokallta őket, egyet nekem adott. Így ezt a receptet készítettem belőle. Azóta többek közt nálunk így készül a hal.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Baráti összejövetelekre. Akár fogast, kecsegét, csukát hasonlóképp készíthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Besózzuk a halat, és az oldalait 2-3 centinként bevagdossuk. A közökbe vékony szalonnaszeleteket, reszelt hagymát, sót és paprikát dugunk.
  2. A főtt burgonyákat felkarikázzuk, egy zsiradékkal kikent zománcos tepsi, vagy megfelelő méretű tűzálló tál alját kirakjuk vele és megsózzuk, fél óra hosszat  sütőben sütjük. Ráfektetjük a felkarikázott hagymát, paprikát és a paradicsomot. Végül a tetejére rakjuk a megtűzdelt halat, olyan mintha úszna rajta. Zsiradékkal meglocsoljuk.
  3. Kb. 30 percig nem túl forró sütőben sütjük. Ha túl barnára kezd sülni, papírral letakarjuk. Végül ráöntjük a tejfölt, és ezzel is kicsit pirítjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • költség: 3000 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 26 741
elküldve: 2
receptkönyvben: 163
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

EnciCs

Mióta szakács: 2011.08.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült ponty burgonyával, burgonyával sült ponty

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

poison_ivy
poison_ivy Sun, 2012-04-01 14:08

Kedves Enikő,

Elkészítettem a receptedet, nagyon finom lett. Szalonna nélkül csináltam, mert nem volt itthon, de biztos jót tett volna neki :)
A paradicsomos-krumplis-hagymás köret volt benne a legjobb szerintem.

Köszi a receptet!

Ivett

Csuri Eniko
EnciCs / Csuri Eniko Sat, 2011-12-03 17:24

Szia Erzsi!
Koszonom a hozzaszolasodat,orulok,hogy tetszik.
Ami a burgonya suteset illeti szukseges a hal elott sutni mert akkor lesz szep piros es ropogos.Amint irtam a receptben a tepsi aljat ki kell olajozni,es ettol nagyon szepen megpirul.Ajanlom probald ki, a konyhaban remek illat terjeng suteskor.
Udv:Eniko

periscope
periscope / periscope Fri, 2011-12-02 18:41

Szia!

Ez a hal tényleg olyan mintha úszna........jól néz ki....ezt jól kitaláltad. Köszi hogy feltetted a receptet.

Egy kérdésem lenne. Miért kell a főtt burgonyát még sütni 3o percig? Nem elég ha csak a hallal sül együtt?

üdv. Erzsi

651
ponty 1 kg
burgonya 75 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
zöldpaprika 2 közepes db
paradicsom 3 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 2 dl