r
Nosalty Logó

Tepsis ponty burgonyaágyon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsis ponty burgonyaágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 653 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2611 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 95 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    151 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    1482 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 653 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    167.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4756.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    604 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    3201 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1655.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    5928 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    536 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    1745 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2611 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    280 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 95 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Besózzuk a halat, és az oldalait 2-3 centinként bevagdossuk. A közökbe vékony szalonnaszeleteket, reszelt hagymát, sót és paprikát dugunk.
  2. A főtt burgonyákat felkarikázzuk, egy zsiradékkal kikent zománcos tepsi, vagy megfelelő méretű tűzálló tál alját kirakjuk vele és megsózzuk, fél óra hosszat sütőben sütjük. Ráfektetjük a felkarikázott hagymát, paprikát és a paradicsomot. Végül a tetejére rakjuk a megtűzdelt halat, olyan mintha úszna rajta. Zsiradékkal meglocsoljuk.
  3. Kb. 30 percig nem túl forró sütőben sütjük. Ha túl barnára kezd sülni, papírral letakarjuk. Végül ráöntjük a tejfölt, és ezzel is kicsit pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 36323
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

Baráti összejövetelekre. Akár fogast, kecsegét, csukát hasonlóképp készíthetünk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszer az unokatestvérem vásárolt három halat. Sokallta őket, egyet nekem adott. Így ezt a receptet készítettem belőle. Azóta többek közt nálunk így készül a hal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ha nem láttál még hullámvasutazó virslit, most fogsz

A Gallio pulykafelvágottak új werkfilmjéből kiderül, hogy programozott robotkamera pásztázta a körhintázó szalámikat, a szellemeskedő pulykapárizsit és a hullámvasutazó virsliket. A stáb digitális animáció helyett igyekezett a legtöbb dolgot terepasztalon berendezve és mozgatva megvalósítani. Lessétek meg a nem mindennapi reklámot!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.