Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás-paprikás egészben sült ponty

Fokhagymás-paprikás egészben sült ponty
Fokhagymás-paprikás egészben sült ponty
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt itthon egy egész ponty, és gondoltam, megsütjük, neten merítettem kis ötletet, majd kicsit átdolgozva ez lett az eredmény. Jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pontyot megtisztítjuk, zsigereljük, fejét és farkát eltávolítjuk, az egyik oldalát a gerincig 1-2 cm-enként bevagdossuk, majd kívűl-belül megsózzuk.
  2. Utána a fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük, majd a pirospaprikával összekeverjük. Ezek után a vágatokba betöltjük.
  3. A tepsibe vagy jénai tálba beleönntjük az olajat és a vizet, majd rátesszük a pontyot. 40-45 perc alatt elkészül, közben 5 percenként locsolgassuk meg saját szaftos levével.
  4. Héjában sült burgonyával és csemegeuborkával isteni, de bármivel fogyasztható, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 71
össznézettség: 139 955
elküldve: 47
receptkönyvben: 684
elkészítve: 60/66
Facebookon megjelent: -

szakács

GR

Mióta szakács: 2013.01.22.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás ponty, fokhagymával tűzdelt ponty, sült ponty egészben

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2017-12-02 16:19

Most talaltam ra erre a csodas receptre, köszönettel el is tettem, mert szeretnem kiprobalni. (Csak az ötprerces öntözgetes ne lenne... valamit majd kitatlalok :) )

Üdvözlettel, Marti

főni
főni / főni Sat, 2016-12-24 15:47

Na az a helyzet, hogy az ebed keszitese előtt szembesültünk a ténnyel, hogy a paprikánk megkeseredett. A hal bevagdosva, foghagyma áttörve. Szóval majoranna, rozmaring és bazsalikom került a foghagymás olajba. Az eredmény fenomenális lett. Javaslom kipróbálásra másoknak is. És amúgy kösz a receptet.

golga1
golga1 Thu, 2014-10-23 15:03

Tegnap este elkészítettem, és nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm a receptet :)

Melcsi30
Melcsi30 Sun, 2014-02-23 13:43

Ma elkészitettem és nagyon finom lett. Köszi a receptet! :-)

ancsuri
ancsuri Tue, 2013-12-24 19:19

Köszönjük szépen ezt az egyszerű és nagyszerű receptet. Ma így készült az ünnepi pontyunk és nagyon finom lett !!!

zsula
zsula Thu, 2013-05-23 08:48

Ez valami isteni finom lett! Köszönöm a receptet!

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-01-29 00:51

Nagyon jó, egyszerû recept, guszta a kép, látszik, hogy jól van sütve :) Gratula, üdv, Torma :)

966
ponty 3 kg
fűszerpaprika 2 ek
fokhagyma 12 gerezd
napraforgó olaj 2 dl
víz 75 ml
0 ízlés szerint