r
Nosalty Logó

Fokhagymás-paprikás egészben sült ponty

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fokhagymás-paprikás egészben sült ponty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 966 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3860 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    297 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2522.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    1886 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4446 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 966 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    324.1 g

Zsír

  • Összesen
    272 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10089.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    817 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    7545 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1468.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    84 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    17784 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2095 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 3860 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    541 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pontyot megtisztítjuk, zsigereljük, fejét és farkát eltávolítjuk, az egyik oldalát a gerincig 1-2 cm-enként bevagdossuk, majd kívűl-belül megsózzuk.
  2. Utána a fokhagymákat megtisztítjuk, összetörjük, majd a pirospaprikával összekeverjük. Ezek után a vágatokba betöltjük.
  3. A tepsibe vagy jénai tálba beleönntjük az olajat és a vizet, majd rátesszük a pontyot. 40-45 perc alatt elkészül, közben 5 percenként locsolgassuk meg saját szaftos levével.
  4. Héjában sült burgonyával és csemegeuborkával isteni, de bármivel fogyasztható, ki mit szeret, vagy éppen mi van otthon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 804
  • Tegnapi nézettség: 39
  • 7 napos nézettség: 259
  • Össznézettség: 377512
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy egész ponty, és gondoltam, megsütjük, neten merítettem kis ötletet, majd kicsit átdolgozva ez lett az eredmény. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek