r
Nosalty Logó

Tepsiben sült édes-pikáns karfiol

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tepsiben sült édes-pikáns karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 34 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 262 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2917.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    470 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1831 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 521 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 34 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megmossuk, a zöld leveket eltávolítjuk, és egy tésztaszűrőben lobogó sós víz felett szárral lefelé elhelyezve maximum 15 percet pároljuk. Ne pároljuk puhára!
  2. Egy nagyobb keverőtálban összehabarjuk az olajat a mézzel, a balzsamecettel, a csilivel, a kurkumával, a sóval és kevés színes borssal.
  3. A karfiolfejet egy éles késsel közel azonos méretű apróbb fejekre bontjuk. A szárakat minél lejjebb vágjuk el, hosszú tönköket hagyva. Ha ügyesek voltuk, megállnak a tönkjeiken.
  4. A fejeket a kikevert pácba helyezzük, és kézzel addig forgatjuk benne óvatosan, amíg minden részük fel nem vette a lé színét. Hagyjuk állni, 3-4 perc elég, majd csepegtessük le a felesleget.
  5. Egy lapos tepsiben helyezzük egymás mellé a fejeket sütőpapíron, és előmelegített sütőben, légkeveréssel süssük 170 fokon kb. 15 percig. Érdemes folyamatosan figyelni, hogy mennyire pirul a külsejük. Ízlés szerint ropogós aranybarnára is süthetjük, de érdemesebb akkor kivenni, amikor a pirulás még csak részleges, mert így garantált, hogy belül zamatos marad.
  6. Oregánóval ízesített joghurtba mártogatva fogyasszuk rizzsel és/vagy friss salátával.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2164
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 17.

Ajánló

Húsmentes, laktató főétel markáns ízekkel. Leginkább sötétebb, keserűbb sörök illenek hozzá.  Ezek jó ellenpólust adnak a méz-balzsamecet ízhatáshoz, és a csípős jelleggel is harmonizálnak. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok variáció létezik az olyan édes-pikáns pácra vagy bundára, ami a zöldségen barnára sül. Ezt a változatot a balzsamecet és a méz együttes ízhatása teszi izgalmassá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek