r
Nosalty Logó

Görög vegyes sült zöldség fetával

Szottyi
Görög vegyes sült zöldség fetával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

478
Kalória
15.7g
Fehérje
47.3g
Szénhidrát
28.7g
Zsír
804.9g
Víz
44.5g
Koleszterin
15.6g
Élelmi rost
27.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 950 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1492.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    397 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    804.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    322 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    312 micro
  • β-karotin
    4779 micro
  • β-crypt
    964 micro
  • Likopin
    6947 micro
  • Lut-zea
    2774 micro
Összesen 478 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    57.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2984.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    702 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    795 mg
  • Nátrium
    1217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    94.6 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1609.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    645 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    9558 micro
  • β-crypt
    1929 micro
  • Likopin
    13894 micro
  • Lut-zea
    5547 micro
Összesen 950 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    716 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 49 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánt, cukkinit vastag szeletekre vágjuk, és hideg vízzel és sóval egy tálba tesszük. Hagyjuk őket addig, amíg elkészül a paradicsomszósz. Egy serpenyőben dinszteljük meg az apróra vágott hagymát 2 evőkanál olívaolajon 4-5 percig, majd adjunk hozzá körülbelül 1 csésze vizet.
  2. Addig forraljuk, amíg a víz el nem párolog. Így könnyebb lesz az étel, és igazán puha lesz a hagyma. Ha kész húzzuk félre, hogy nehogy megégjen.
  3. Ezután elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot vízbe tesszük és kicsit még forraljuk, amíg le nem jön a héja. Meghámozzuk, leturmixoljuk. Hozzáadjuk a összezúzott fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot, oregánót, 4-5 kanál olívaolajat (és chilit). Elkezdjük felfőzni, addig főzzük amíg kicsit besűrüsödik. Kóstoljuk meg és igazítsuk hozzá a fűszereket. Keverjük el a hagymával.
  4. Csepegtessük le a vizet a padlizsánról, cukkiniről, és szárítsuk meg konyhai papíron. Paprikát félbevágjuk vagy ha vékonyabb, akkor egyben is lehet hagyni. Kicsumázzuk.
  5. A cukkinit, padlizsánt, paprikát egy másik serpenyőbe tesszük, és adagonként megpirítjuk bő napraforgó olajon, hogy mindkét oldaluk enyhén megpiruljon és a zöldségek megpuhuljanak. Vegyük ki őket a serpenyőből, és helyezzük egy saganakiba (sütőbe tehető serpenyő) és kanalazzuk rá a paradicsomszószt ízlés szerint.
  6. Szórjuk rá a petrezselymet. Közben a sütőt előmelegítjük 170 C-ra. Helyezzük a saganakit a sütőbe, és süssük körülbelül 20-30 percig. Végül morzsoljuk rá a feta sajtot. Ha sütés előtt tesszük rá a sajtot, sütés közben a sajt megolvad, az eredmény pedig hihetetlenül finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...