r
Nosalty Logó

Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
animoni
Tepsiben sült csirkecombok fokhagymaszósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 2361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Összesen 92 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 591 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3337 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17824 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1199 micro
Összesen 2361 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    293 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Elkészítés

A csirkecombokhoz

  1. A sütőt melegítsük elő.
  2. 4 ek olajjal keverjük el a fűszereket.
  3. A csirkecombokat fosszuk meg a bőrüktől, majd vágjuk ketté (alsó-felső combra), és mossuk meg őket.
  4. Dörzsöljük be jó alaposan mindegyik combot a fűszeres olajjal. (Én a végén a maradék fűszerolajat rájuk öntöttem, és az egészet átforgattam.)
  5. Tegyük a combokat egy nagy tepsibe, és szórjuk melléjük héjastul a fokhagymagerezdeket. (Nem kell alá külön olaj!) Süssük 30 percig.
  6. Közben tisztítsuk meg a krumplit, répát, vöröshagymát, és vágjuk őket karikára. Sózzuk meg a zöldségeket, majd tegyük rá a maradék 2 ek olajat, és egy nagy tálban forgassuk át az egészet.
  7. Ha lejárt a 30 perc, szórjuk a körethez valókat a combok mellé, majd süssük még 35-45 percig, akkor jó, ha már a zöldségek is megsültek.
  8. Ha minden készre sült, akkor kikeressük a fokhagymákat, kinyomkodjuk a héjukból, majd egy villával összetörjük őket, és egy kis lábosban pirítjuk őket 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fehérbort (kicsit melegítsük, hogy az alkohol elpárologjon picit). Óvatosan keverjük hozzá a lisztet, adjuk hozzá a húslevest, és addig keverjük, míg besűrűsödik.
  9. A húst és zöldségeket szedjük tányérra, és öntsük le a fokhagymaszósszal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x31,5x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17167
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 10.

Ajánló

Egy pohár fehérbor:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
animoni 21 recept

Egy régi NL számban találtam rá a receptre, igazából a szósz keltette fel az érdeklődésemet.

Hozzávalók

A csirkecombokhoz

A körethez

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek