Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozmaringos-körtés-gránátalmás csirke

Rozmaringos-körtés-gránátalmás csirke
Rozmaringos-körtés-gránátalmás csirke
85 perc / előkészület: 10 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenek sorozata oda vezetett, hogy ma új alapanyag került a konyhámba a gránátalma személyében. Még sosem használtam, bár kóstoltam már. A véletlenek pedig így következtek:
1. Valamelyik nap kapcsolgatván a tv-t épp egy szakács mutatta be a fakanalas gránátalmamag kiszedési technikáját.
2. Tegnap kivételesen felfedeztem a boltban pár szem gránátalmát.
3. Rozmaringos recept keresése közben a kezembe került egy rozmaringos-gránátalmás recept.
Ennek már nehéz volt ellenállni, irány a bolt! Mondanom sem kell, azért a gránátalmamag kiütése nem ment olyan simán, mint a tv-ben, de azért megoldottam. :) Kifejezetten szeretem a húsok mellé a gyümölcsök párosítását, így nem aggódtam ezt a receptet illetően sem, de a végeredmény még a vártnál is jobb lett ízre. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként rizs passzol hozzá a leginkább, azt meg lehet locsolni a kisült szafttal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük a megmosott csirkemelleket és combokat.
  2. A combok tetejét is megkenjük egy kevés vajjal, majd sózzuk, borsozzuk őket.
  3. Mellédobáljuk a darabokra vágott körtét és rozmaring ágakat.
  4. A gránátalmát félbevágjuk, és egy fakanállal ütögetve kiverjük belőle a magokat a tálra.
  5. 160 fokos sütőben alufóliával lefedve 1 órán át hagyjuk sülni, majd levesszük a fóliát és még 15 percig sütjük 250 fokon, hogy szépen megpiruljon a teteje.
     

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 401
elküldve: 2
receptkönyvben: 113
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Flamcsi

Mióta szakács: 2011.06.17.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozmaringos csirke, körtés-gránátalmás csirke, csirke gyümölccsel és rozmaringgal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

minkoc
minkoc Sat, 2012-02-11 20:24

Én is elkészítettem ezt az ételt, de nekem a bor és a körte nagyon sok levet eresztett és elég híg is maradt. Te azzal kezdtél valamit, vagy neked elfőtte a levét? Ami megjegyzést még hozzátennék, hogy nekem a pirítás után kicsit megégtek a gránátalma magok, hasonlóan ahhoz ahogy a te fotódon is látszik. Ezek a szemek kicsit ropogósak voltak, és a jellegzetes ízük is elveszett, így én a végére "pótoltam" ezt az ízt egy másik gránátalma segítségével. :)

computer
computer Sat, 2012-02-04 12:10

Kedves Flamcsi!
A gránátalma magokat sütés előtt teszed rá a csirkére?

411
csirkemell filé 2 db
csirkecomb 2 db
körte 2 nagy db
gránátalma 1 db
rozmaring 3 szál
fehérbor 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek